TÉMA

Lucasfilm

Carrie Fisherová má hvězdu na chodníku slávy. Ceremonii přihlíželi i droidi ze Star Wars

Herečka Carrie Fisherová byla in memoriam poctěna hvězdou na hollywoodském chodníku slávy. Slavnostní odhalení se konalo 4. května, tedy na Den Hvězdných válek. Ve filmové sáze ztvárnila Fisherová roli, kterou se nejvíce zapsala do povědomí fanoušků – princeznu Leiu.
5. 5. 2023|

Indiana Jones se před 40 lety poprvé objevil v kinech. Dobyl ztracenou archu i srdce diváků

Před čtyřiceti lety se poprvé dostal na stříbrné plátno archeolog hýřící dobrodružstvím Indiana Jones. 12. června 1981 šla do amerických a kanadských kin premiéra snímku Dobyvatelé ztracené archy. Námět vytvořil George Lucas, režie se zhostil Steven Spielberg a osobitost hlavní postavě dodal herec Harrison Ford.
12. 6. 2021|

Po patnácti letech končí ve vedení Disney Robert Iger. Firmu rozšířil o Pixar, Marvel či Star Wars

Robert Iger odstupuje s okamžitou platností z funkce výkonného ředitele americké mediální a filmové společnosti Walt Disney. Končí tak jeden z nejmocnějších mužů současného Hollywoodu, který se zasloužil o výrazný vzestup Disneyho jako mediálního giganta. Igerovým nástupcem se stane méně známý Bob Chapek, dosavadní šéf divize zábavních parků.
26. 2. 2020|

Sága rodu Skywalkerů míří do finále. Star Wars představily nový trailer

Nová upoutávka láká na devátou epizodu série Star Wars, v níž se završí osudy postav Rey, Finna, Poea a Kyla Rena, které představil snímek Síla se probouzí v roce 2015. Nový film s podtitulem Vzestup Skywalkera má být zároveň finálním příspěvkem ságy, jejíž vyprávění začalo před 42 lety. Studio Disney ale počítá s tím, že v budoucnu vzniknou další snímky ze světa Star Wars, nebudou se však už točit kolem rodiny Skywalkerů.
22. 10. 2019|

Přepisování hollywoodské krajiny. Walt Disney pohltil studio 20th Century Fox a jeho filmy

Americký zábavní gigant Walt Disney dokončil převzetí zábavních aktivit společnosti 21st Century Fox. Zaplatí za ně 71,3 miliardy dolarů (1,6 bilionu korun). Dokončení dohody znamená velkou změnu v oblasti hollywoodských studií. Disney tím získal i filmové studio 20th Century Fox, které vzniklo už v roce 1935 a které patřilo do takzvané velké šestky.
20. 3. 2019|