TÉMA

Comcast

Bílý dům viní Muska ze šíření antisemitismu. Sociální síť X se potýká s odlivem inzerentů

Bílý dům obvinil amerického miliardáře Elona Muska, že v jednom z příspěvků na své sociální síti X šíří antisemitismus a nenávist. Ze sítě se stahují inzerenti v obavách, že se jejich reklamy objeví po boku pronacistického obsahu a nenávistných projevů obecně, upozornila agentura AP.
17. 11. 2023Aktualizováno18. 11. 2023, 10:16|

Zavřená kina nahrávají streamovacím službám. Divákovi by ale stačila jedna

Kinosály v Česku i ve světě kvůli pandemii covidu zejí prázdnotou. Někteří lidé tak vyměnili stříbrné plátno za televizní obrazovku, případně monitor počítače. Streamovacím službám,  jako je Netflix či Disney+, pravidelně rostou počty předplatitelů, na druhou stranu pro uživatele přestává být pohodlná přílišná roztříštěnost nabídky. Boj o diváky na streamu má už i svoje padlé, po půl roce končí platforma Quibi.
3. 11. 2020|

Konec bojů o televizní ovladač. Je tu technologie přepínání očima

Americký telekomunikační gigant Comcast v pondělí představil novinku: zařízení, které umí přepínat televizní kanály pouhým pohledem. Tato technologie by zpočátku měla sloužit pro nemocné, ale má mnohem větší potenciál.
18. 6. 2019|

Přepisování hollywoodské krajiny. Walt Disney pohltil studio 20th Century Fox a jeho filmy

Americký zábavní gigant Walt Disney dokončil převzetí zábavních aktivit společnosti 21st Century Fox. Zaplatí za ně 71,3 miliardy dolarů (1,6 bilionu korun). Dokončení dohody znamená velkou změnu v oblasti hollywoodských studií. Disney tím získal i filmové studio 20th Century Fox, které vzniklo už v roce 1935 a které patřilo do takzvané velké šestky.
20. 3. 2019|