TÉMA

Třemošnice

Města a obce se snaží nalákat další obyvatele. Chystají nové byty a vyplácejí peníze

Desítky obcí v Česku bojují s odlivem obyvatel. Přitom právě počet trvale žijících lidí s sebou přináší řadu výhod, jde například o vyšší příjmy z rozpočtového určení daní. Při poklesu populace scházejí finance například na investice. Města, městysy i vesnice se proto snaží nalákat přistěhovalce.
27. 1. 2023|

Spolu s volbami proběhne šestnáct místních referend. Rozhodnou o Zelené bráně i o chovu jelena

Současně s říjnovými volbami do Poslanecké sněmovny budou lidé rozhodovat i v šestnácti místních referendech. Vyplývá to z evidence ministerstva vnitra, kterému obce musejí uspořádání hlasování nahlásit. Nejvíc referend se bude konat v Jihomoravském a Jihočeském kraji, se třemi plebiscity pak počítají v Plzeňském kraji. V sedmi krajích obce místní referenda neplánují, stejně jako v Praze. Historicky se v Česku zatím konalo 317 místních referend, více než čtvrtina z nich ale kvůli nízké účasti neplatila.
18. 9. 2021|

Nemocnice v Pardubicích prověřuje převoz pacienta s covidem-19, který zemřel. Případem se zabývá i policie

Ředitelé nemocnic v Pardubicích a Čáslavi prověřují léčbu a převoz pacienta s oboustranným zápalem plic a covidem-19. Muž sám cestoval mezi oběma zařízeními a nakonec skončil Na Bulovce v Praze, kde před týdnem zemřel. Bylo mu 42 let, měl velkou nadváhu a několik dalších nemocí. Okolnosti jeho smrti šetří i policie.
20. 8. 2020|

Za srážku vlaků u Čáslavi mohla podle inspektorů lidská chyba. Trať je špatně zabezpečená, tvrdí

Drážní inspekce uzavřela vyšetřování loňské srážky osobního a nákladního vlaku východně od Čáslavi. Hlavní chybu podle ní udělal strojvedoucí motorového vozu, když nepočkal ve stanici, kde se měly oba vlaky míjet. Vyšetřovací zpráva, kterou má Česká televize k dispozici, také uvádí, že se nehoda stala na málo zabezpečené trati, kde se chyby těžko napravují, a podle inspektorů má Správa železnic jiné priority.
19. 5. 2020|

U Čáslavi se srazily vlaky. Pět lidí skončilo v nemocnici, vrtulník odletěl prázdný

Na trati z Čáslavi do Třemošnice se srazil osobní vlak s nákladním. Pět lidí utrpělo zranění, oznámila policie i záchranná služba. Příčinu nehody zatím vyšetřuje Drážní inspekce i policie. Pravděpodobně k ní přispěla lidská chyba. Provoz na trati už byl obnoven.
4. 3. 2019Aktualizováno4. 3. 2019, 18:28|