TÉMA

Igor Karen

Senátorem v obvodu Kolín bude Kárník za STAN, získal téměř osmdesát procent

V obvodu Kolín vyhrál druhé kolo senátních voleb Pavel Kárník (za STAN). Získal 79,48 procenta hlasů. Jeho protikandidát Igor Karen (ANO) dostal necelých 21 procent. Kárník se tak stane nástupcem současné senátorky za 42. obvod Emilie Třískové (NK), která v prvním kole skončila až na čtvrtém místě. Zatímco minulý týden přišlo k urnám 39 procent voličů, v druhém kole jich hlasovalo pouze 16 procent.
10. 10. 2020|

Senátní duel na Kolínsku: O křeslo v horní komoře se utkají Pavel Kárník a Igor Karen

ČT24 připravila duely všech kandidátů do Senátu, kteří postoupili do druhého kola a kteří tak mají reálnou šanci stát se zákonodárci v horní komoře parlamentu. V obvodu číslo 42 – Kolín se utkají ředitel knihovny Pavel Kárník (za STAN) a lékař Igor Karen (ANO). Kárník do druhého kola postoupil s 20,05 procenta hlasů, Karen pak s 14,81 procenta hlasů. K volbám přišlo 39,25 procenta voličů. O tom, kdo z kandidátů nakonec místo v Senátu získá, se rozhodne ve druhém kole, které bude v pátek od 14 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin.
6. 10. 2020|

Z napínavého souboje o post kolínského senátora postupují do druhého kola knihovník Kárník a lékař Karen

Na postu senátora pro obvod Kolín se chystá změna. Příští týden se o křeslo utkají knihovník Pavel Kárník (za STAN) s lékařem Igorem Karenem (ANO). Stávající senátorka Emilie Třísková (NK) skončila čtvrtá za třetím Michalem Zapletalem (ODS). K senátním volbám přišlo v obvodu č. 42 přes 39 procent voličů, podobně jako v roce 2014.
3. 10. 2020|

Chřipka na obzoru. Ročně na ni zemřou stovky lidí, očkování v Česku přesto netáhne ani chronicky nemocné

S postupujícím podzimem začíná být na obzoru období chřipek a dalších infekcí dýchacích cest. Hygienici doporučují před chřipkovou sezonou očkování, zvláště chronicky nemocným lidem. Ze statistik vyplývá, že ani například diabetici se nenechávají očkovat všichni, na chřipku přitom ročně umírají stovky lidí.
9. 10. 2019|

Polovina pacientů porušuje předepsanou léčbu. Kvůli chybějícím informacím i vedlejším účinkům

Aby léky skutečně léčily, je podle odborníků nutná dobrá spolupráce lékařů s pacientem. Průzkumy ale ukazují, že předepsanou léčbu nedodržuje každý druhý chronicky nemocný. Klíčové je podle lékařů pacientovi dostatečně vysvětlit podstatu jeho choroby i přínosy terapie.
3. 3. 2019|