TÉMA

David Slížek

České univerzity opouštějí TikTok. „Nepřihlašujte se na něj ze školy,“ nabádají studenty i zaměstnance

České vysoké školy vyzývají své zaměstnance a studenty, aby odinstalovali sociální síť TikTok na zařízeních, která připojují na školní sítě. Řada univerzit také přímo zakázala svým pracovníkům používání TikToku na služebních zařízeních. ČT to sdělily oslovené vysoké školy. Většina z nich své účty na TikToku ruší. Univerzity se odkazují na varování Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) ze začátku března, podle kterého představuje TikTok bezpečnostní hrozbu.
6. 4. 2023|

Meta propustí třináct procent zaměstnanců. Problémy mají i další digitální firmy

Velké digitální firmy jsou v úzkých. Nejen v poslední době hojně skloňovaný Twitter, který nový vlastník Elon Musk radikálně zeštíhluje. Masivní propuštění oznámila společnost Meta se svou klíčovou filiálkou, tedy Facebookem. Firma propustí přes jedenáct tisíc lidí, tedy asi třináct procent zaměstnanců. Za vším je kolísání tržní hodnoty společností, které ještě donedávna výhradně rostly, a také pokles příjmů z reklamy i nejistota z budoucího směřování technologických gigantů.
9. 11. 2022Aktualizováno9. 11. 2022, 13:28|
Newsroom ČT24

Blokování novinářů na Twitteru si neumím představit, říká mluvčí BIS Šticha

Díky kauze s drahými mobilními daty k sobě nedávno nepřitáhla pozornost jen ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková (za ANO), ale i její mluvčí Milan Řepka. A to ve chvíli, kdy vstoupil do rozhovoru šéfky resortu a reportéra České televize. Později Řepka téhož novináře, ještě s jedním dalším, zablokoval na svém twitterovém účtu. Ojedinělý případ, nebo ukázka proměny profese mluvčího? Tématu, jak by se k sobě měli tiskoví mluvčí a novináři chovat na sociálních sítích, se věnoval nedělní Newsroom ČT24. Hostem byl mluvčí Bezpečnostní informační služby Ladislav Šticha.
3. 3. 2019|