TÉMA

Sportovec

V Polsku byl pro podezření ze špionáže zadržen ruský prvoligový hokejista, oznámil ministr spravedlnosti

Polské úřady pro podezření ze špionáže zadržely ruského profesionálního hokejistu, hrajícího v polském prvoligovém klubu. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na polskou prokuraturu. Za úkol měl podle ní mimo jiné průzkum kritické infrastruktury v zemi. Moskva Varšavu vyzvala, aby zatčení vysvětlila, napsala agentura RIA Novosti s odvoláním na mluvčí ruského ministerstva zahraničí Mariju Zacharovovou.
30. 6. 2023|

Kontroloři prověří, jak olympijský výbor zasahuje sportovcům do reklamy

Antimonopolní úřad prošetří omezení reklamy sportovců během olympijských her. Má podezření, že Český olympijský výbor (ČOV) spolu s Mezinárodním olympijským výborem zneužívají svého postavení při zasahování do reklamních a marketingových práv sportovců a dalších účastníků olympiád. ČOV neuspěl s kasační stížností a požadované obchodní záznamy musí úřadu vydat.
27. 11. 2020|

Nikdy ho neviděli plakat. Fotky s českým boxerem zaujaly světovou porotu

Série snímků českého fotografa Michaela Hankeho s názvem Nikdy ho neviděli plakat uspěla ve World Press Photo. Porotci ho nominovali v jedné kategorii prestižní soutěže za to, jak zachytil život hendikepovaného sportovce Zdeňka Šafránka. Jestli se svými snímky Hanke obsadí první, druhé nebo třetí místo, bude jasno 11. dubna.
22. 2. 2019|