TÉMA

Absence

Hladík o Bečvě: Soud rozhodl jako chytrá horákyně, moudrý z toho nejsem

Za ekologickou havárii desetiletí, otravu čtyřiceti tun ryb v hodnotě desítek milionů korun v řece Bečvě, trest nepadl. Soud ve Vsetíně zprostil viny Oldřicha Havelku, ředitele společnosti Energoaqua, nepotrestal ani samotnou firmu, přestože ji označil za viníka havárie. „Jsem z toho absolutně nešťastný,“ okomentoval rozhodnutí soudu ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) v pořadu Události, komentáře. Podobným haváriím by podle něj měla zabránit novela vodního zákona, kterou projednává Poslanecká sněmovna.
24. 10. 2023|

Česká pošta se vydala vstříc nové budoucnosti. Bez 300 poboček a s plány na záchranu

Česká pošta zrušila v rámci úspor tři sta svých poboček. Vláda zároveň schválila její transformační plán, který má pomoci státnímu podniku dostat se z letitých ztrát. V něm se například počítá s vyčleněním Balíkovny či s tím, že pobočky budou vyřizovat některé sociální dávky.
3. 7. 2023|

Odvolací soud potvrdil 20 let vězení pro Čecha, který bojoval po boku Rusů proti Ukrajině

Odvolací soud ve středu potvrdil jedenačtyřicetiletému Pavlu Botkovi, který se v jednotkách Ruskem ovládaných bojovníků zapojil do bojů na východě Ukrajiny, dvacetiletý trest vězení. Zamítl jeho odvolání a uznal ho vinným z teroristického útoku a účasti na teroristické skupině. Muž byl souzen jako uprchlý.
25. 5. 2022|
OVM

Tlačím tím na ministry, vysvětlila Maláčová, proč chce zpřísnit systém dávek. Podle ekonoma se nevyplatí trestat děti za rodiče

„O opatřeních proti chudobě diskutujeme, ale nic se neděje. Pokud přijdou ostatní ministři se systémovým řešením, ráda svůj návrh stáhnu,“ vysvětlila ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD), proč připravila zákon o přídavku na bydlení. Ten zpřísní přidělování dávek. K zákonu, který je nyní v připomínkovém řízení, mají výhrady ministerstva, obce i organizace zaměřené na vzdělávání a sociální problematiku. Maláčová to řekla v pořadu Otázky Václava Moravce.
9. 2. 2020|

Poslanci podpořili přísnější postihy za týrání zvířat. Žádost o vydání Roznera odložili

Poslanci v úterý pokračovali ve schůzi sněmovny. V úvodu přerušili projednávání žádosti o vydání poslance Miloslava Roznera (SPD) k trestnímu stíhání. Zákonodárci dále podpořili zpřísnění postihů za týrání zvířat nebo novelu, která umožní provoz metra bez řidičů.
12. 2. 2019Aktualizováno12. 2. 2019, 19:47|