TÉMA

Kaplička

První tramvaj projede novým tunelem později. Termín dokončení brněnského okruhu to nezmění

Tramvajový tunel podél Žabovřeské ulice v Brně by se měl pro cestující otevřít příští rok v dubnu. Zhruba čtvrtroční zpoždění proti původnímu plánu je dané mimo jiné tím, že se měnilo zabezpečení tunelu. Celkový termín dokončení stavby to ohrozit nemá a nová čtyřpruhová silnice by se měla zprůjezdnit na konci roku 2024.
9. 9. 2022|

Kapličky na Svatém kopečku u Mikulova chátrají. Chystá se další kolo jejich adopce

Kapličky na křížové cestě na Svatém kopečku u Mikulova sice před několika lety z nejhoršího dostal projekt adopce, ten ale skončil. Opět se tak dostávají do špatného stavu. Skončil i nájemní vztah mezi městem Mikulov a církví. Ta ale nyní slibuje, že se do oprav jednotlivých zastavení pustí ještě v letošním roce.
10. 5. 2021|

Na obnovu kapličky v Sobíně chce Zličín vypsat veřejnou sbírku. Pomoc nabízejí lidé z celého Česka

Radnice pražského Zličína plánuje veřejnou sbírku kvůli stržené kapličce se zvoničkou v Sobíně, do které v úterý naboural kamion. Ještě ten den musela být kaplička na příkaz statika stržena. Návrh na vypsání veřejné sbírky projedná v pondělí rada městské části. Pokud plán schválí, musí ještě sbírku odsouhlasit pražský magistrát. Podle starostky Zličína Marty Koropecké (nez.) už projevily zájem o pomoc s obnovou kapličky desítky lidí.
14. 2. 2019|

Kamion v Sobíně zdemoloval památkově chráněnou kapličku

Naložený kamion v úterý dopoledne zdemoloval kapličku se zvoničkou v Sobíně na západě Prahy. Radnice musela poničenou stavbu odstranit, na jejím místě chce ale postavit novou. Novogotická kaplička byla od roku 2007 památkově chráněna. Příčiny nehody se zatím vyšetřují, řidič kamionu skončil v rukou lékařů.
12. 2. 2019Aktualizováno12. 2. 2019, 18:58|