TÉMA

Oleje

Do Labe na Litoměřicku už dvakrát unikly neznámé látky, olejové skvrny likvidovali hasiči

Policie stále neví, jaké látky unikly do Labe z průmyslového areálu u Žalhostic na Litoměřicku. Do řeky se přitom dostaly už dvakrát. V minulém týdnu tam hasiči s policií odebírali vzorky. Areál je volně přístupný a nádoby s oleji tam tak mohl přivézt v podstatě kdokoli.
21. 3. 2023|

Inflace v EU v březnu vystoupila na 7,8 procenta. Česká je třetí nejvyšší

Meziroční míra inflace v Evropské unii se v březnu zvýšila na rekordních 7,8 procenta z únorové hodnoty 6,2 procenta, oznámil Eurostat. Česko mělo v rámci EU třetí nejvyšší inflaci, a to 11,9 procenta. Světová banka varuje před rostoucími cenami potravin, zdražit mohou o 37 procent, což ohrozí zejména nejchudší.
21. 4. 2022Aktualizováno21. 4. 2022, 15:18|

Policie viní pět lidí z podvodů s minerálními oleji. Stát měli připravit na daních o více než 40 milionů

Moravskoslezští policisté obvinili pět lidí z nelegální distribuce minerálních olejů. Skupina je dovážela do Česka, kde je ale podle kriminalistů prodávala jako naftu a neplatila spotřební daň. Obvinění podle policistů připravili stát na daních o více než 40 milionů korun.  Informovala o tom mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Pokorná.
27. 6. 2019Aktualizováno27. 6. 2019, 13:04|

S tuky a oleji už Pražané nebudou muset do sběrného dvora. Od půlky února si pro ně přijedou popeláři

Od 16. února budou moct Pražané na určených zastávkách nově odevzdávat v rámci mobilního sběru nebezpečného odpadu i potravinářské oleje a tuky. Rozšířením stávající služby chce pražský magistrát předcházet ucpávání kanalizací a podpořit recyklaci tohoto biologicky rozložitelného odpadu.
7. 2. 2019|