TÉMA

Břasy

Někteří bikeři poškozují lesní porosty. Jejich nelegální stezky komplikují práci lesníkům

Lesníci v rokycanských lesích řeší problémy s cyklisty na horských kolech, kteří si na svazích staví nelegální tratě s překážkami. Kvůli tomu někdy i kácí malé stromy. Problémy mají i dřevaři, kteří pak v některých místech nemůžou projet s těžkou technikou a les musejí dávat do pořádku. Škody na malých sazenicích dosahují desítek tisíc korun.
5. 10. 2023|

Vody je málo, v mnoha obcích přitom poptávku po ní násobně zvyšují turisté

Kombinace sucha a velkého množství ubytovaných turistů znamená, že v některých obcích vysychají zdroje vody. Zatímco kvůli suchému počasí vody v nádržích i pod zemí ubývá, třeba na šumavské Kvildě se poptávka po ní o prázdninách zvyšuje až patnáctkrát. Nezbývá pak než obnovit starší, dříve zrušené zdroje.
19. 7. 2023|

Obce na západě Čech a na Šumavě řeší nedostatek pitné vody, budují vodojemy, posilují vrty

Nedostatek vody spojený se suchem řeší obce různě. Na západě Čech začaly budovat vodojemy, na Šumavě posilují vrty. Na Vysočině začal opět platit zákaz napouštění bazénů z vodovodního řadu.
1. 6. 2023|

Policie vyšetřuje násilnou smrt seniorského páru nedaleko Rokycan

Plzeňská krajská kriminálka od středečního večera vyšetřuje násilnou smrt manželů v domově s pečovatelskou službou v Břasích na Rokycansku. Hned po činu policisté zadrželi i podezřelého – třicetiletého muže s příbuzenskou vazbou na manželský pár. Obětem bylo přes sedmdesát let.
7. 2. 2019|