TÉMA

Strana nezávislosti Spojeného království (UKIP)

Britské poslance by mohli při setkání s voliči chránit policisté

Britská ministryně vnitra Priti Patelová oznámila, že se zvažuje poskytnutí policejní ochrany poslancům při pravidelném setkávání s voliči. Krok souvisí s páteční vraždou konzervativního poslance Davida Amesse, ke které došlo právě během setkání s voliči ve městě Leigh-on-Sea. Z vraždy poslance je podezřelý 25letý Brit somálského původu Ali Harbi Ali. Zatčen byl krátce po činu na základě zákona o terorismu.
17. 10. 2021|

Nedokončeného brexitu Johnson lituje, straníkům se omluví. „Ale parlament kapituloval,“ míní

Britský premiér Boris Johnson hluboce lituje toho, že se mu nepodařilo dodržet slib a vyvést zemi z Evropské unie do 31. října. Řekl to v rozhovoru na stanici Sky News. Za své selhání se prý hodlá omluvit členům své Konzervativní strany. Zároveň jim ale slíbil, že pokud strana vyhraje prosincové volby, může být ohledně brexitu jasno už do Vánoc.
3. 11. 2019|
Volby do Evropského parlamentu 2019

Návrat na výsluní? Farageovu stranu chce volit víc Britů než konzervativce a labouristy dohromady

Britské uskupení Strana pro brexit Nigela Farage by v květnových volbách do Evropského parlamentu mohla získat více hlasů než vládní konzervativci a opoziční labouristé dohromady. Pro novou stranu by hlasovalo 34 procent voličů, ukázal průzkum zveřejněný televizí Sky News. Farage už v minulosti v eurovolbách bodoval se Stranou nezávislosti Spojeného království.
12. 5. 2019|

Voliči v místních volbách v Anglii potrestali za brexitový chaos jak Mayovou, tak Corbyna

Ze čtvrtečních místních voleb v Anglii a Severním Irsku odchází jako poražené obě největší britské politické strany poté, co voliči podle médií potrestali vládní konzervativce a opoziční labouristy za jejich postup při odcházení země z Evropské unie. Konzervativci ztratili kontrolu nad zastupitelstvy ve 44 volebních obvodech a ačkoli labouristy takový propad nepostihl, neúspěchu vládní strany nedokázali využít. Stovky křesel v místních radách získala Zelená strana a liberální demokraté, tedy uskupení podporující setrvání Británie v Evropské unii.
3. 5. 2019Aktualizováno3. 5. 2019, 18:12|

Britští konzervativci jsou na tom v průzkumech nejhůř za šest let

Britská Konzervativní strana, která je u moci téměř devět let, zaznamenala v novém průzkumu agentury YouGov nejnižší volební preference od roku 2013. Napsal to deník The Times, podle kterého vládní stranu také dost možná čeká propadák při případných volbách do Evropského parlamentu. V britských volbách by jí odevzdalo hlas jen 28 procent respondentů.
13. 4. 2019|
Brexit

Brity pobouřil výrok Donalda Tuska. Ten si klade otázku, jak vypadá místo v pekle pro zastánce brexitu bez plánu

Komentář předsedy Evropské rady Donalda Tuska, který si položil otázku, jak asi vypadá místo v pekle pro zastánce brexitu, kteří nemají konkrétní plán, vyvolal na britské politické scéně pobouření. Mluvčí premiérky Theresy Mayové konstatoval, že Tuskův slovník ničemu nepomůže.
6. 2. 2019|