TÉMA

Rokytská slať

Ranní teploty na Šumavě a Jizerce opět klesly pod minus dvacet stupňů Celsia

Další mrazivou a převážně jasnou noc má za sebou Liberecký kraj. V mrazové kotlině Jizerka v Jizerských horách ve středu ráno stejně jako o den dříve klesla teplota pod minus 21 stupňů Celsia, uvádí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Pod minus dvacet stupňů klesly teploty i na Šumavě, a to hned na několika místech. Nejchladněji bylo na Rokytské slati, kde meteorologové naměřili minus 23,7 stupně Celsia, uvedla Eva Plášilová z českobudějovické pobočky ČHMÚ.
2. 3. 2022Aktualizováno2. 3. 2022, 09:21|

Zima sílí, ráno bylo nejmrazivější od jejího začátku. Úterý bude v Čechách větrné

Noc na pondělí byla nejmrazivější od začátku zimy. Na stanici Perla poblíž Kvildy na Šumavě naměřili meteorologové až minus 26,4 stupně Celsia. Mrazivé bylo ráno v celém Česku a přes den stoupnou teploty nad nulu jen v části republiky. I noc na úterý bude chladná, v Čechách se ale zatáhne, mírně oteplí a od západu začne foukat. Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu na silné nárazy větru, náledí a pro horské oblasti Čech také na nový sníh a sněhové jazyky.
11. 1. 2021Aktualizováno11. 1. 2021, 14:59|

Česko má za sebou mrazivé ráno, na Šumavě bylo minus deset

Česko zažilo nejchladnější ráno v tomto týdnu. Nejmrazivější bylo na pláních Šumavy, kde se teploty pohybovaly okolo minus deseti stupňů. Na Rokytské slati naměřili dokonce 12,4 stupně Celsia pod nulou. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).
15. 4. 2020Aktualizováno15. 4. 2020, 10:00|
Počasí

Mráz přichází z Jizerky. Teplota nad ránem spadla 2,3 stupně pod nulu

Po mimořádně žhavých dnech, kdy teploty stoupaly vysoko nad 30 stupňů Celsia, přišlo výrazné ochlazení. Ve středu brzy ráno dokonce mrzlo. Nejchladněji bylo na Jizerce nad Kořenovem, kde spadla teplota 2,3 stupně pod nulu.
3. 7. 2019|
Počasí

Česko má za sebou mrazivou noc. Na Šumavě naměřili minus 33,3 stupně Celsia

Na šumavské Jezerní slati poblíž Kvildy na Prachaticku klesla v noci na úterý teplota na minus 33,3 stupně Celsia. Jedná se o historicky nejnižší teplotu v daném místě pro tento den. Na žádné jiné stanici s délkou měření 30 a více let ale teplotní rekord pro pátý únorový den nepadl. Přesto se teploty dostaly hluboko pod bod mrazu i v dalších krajích.
5. 2. 2019|