TÉMA

Zuzana Baudyšová

Senátorem za Prahu 9 byl zvolen Smoljak. Starostové tak budou mít nejsilnější klub

Doplňovací volby do Senátu za obvod Praha 9 vyhrál scenárista a zastupitel Vinoře David Smoljak (za STAN). Získal 60 procent hlasů a porazil starostu Prahy 9 Jana Jarolíma (ODS). Křeslo v Senátu se uvolnilo, když v lednu ze zdravotních důvodů rezignovala Zuzana Baudyšová (za ANO).
13. 4. 2019|

Do Senátu mají nakročeno starosta Prahy 9 Jarolím a scenárista Smoljak. Michálek ani Syková neuspěli

V prvním kole senátních voleb v Praze 9 získali nejvíc hlasů starosta Prahy 9 Jan Jarolím (ODS) a scenárista David Smoljak (za STAN). Oba tak postoupili do druhého kola, které se koná příští týden. Neuspěli třeba bývalí senátoři Eva Syková a Libor Michálek, ani bývalý poslanec Jiří Koskuba. Doplňovací volby se v tomto obvodu konaly kvůli rezignaci senátorky Zuzany Baudyšové (za ANO), která se postu v horní komoře vzdala ze zdravotních důvodů. Volební účast byla zhruba 18 % voličů.
6. 4. 2019Aktualizováno6. 4. 2019, 15:36|

V Senátu se objeví nová tvář. Voliči v Praze 9 vybírají nástupce Baudyšové

Voliči v Praze 9 a dalších částech na severovýchodě Prahy si v doplňovacích volbách vybírají nového zástupce v Senátu. Jeden z deseti kandidátů nahradí v horní komoře Zuzanu Baudyšovou (za ANO), která ze zdravotních důvodů v lednu rezignovala. V pátek byl podle radnice o volby malý zájem, hlasovací místnosti se opět otevřou v sobotu ráno.
5. 4. 2019Aktualizováno5. 4. 2019, 22:09|

Senátorka Baudyšová se ze zdravotních důvodů vzdala mandátu

V Senátu končí Zuzana Baudyšová (za ANO). Zakladatelka a ředitelka nadace Naše dítě složila mandát ze zdravotních důvodů. Svou rezignaci oznámila písemně předsedovi Senátu Jaroslavu Kuberovi (ODS). V obvodu Praha 9 se budou muset konat ještě letos doplňovací senátní volby.
29. 1. 2019Aktualizováno29. 1. 2019, 12:29|