TÉMA

Trailer

Wakanda Forever. Nový Black Panther vyráží do akce i bez zesnulého herce v hlavní roli

V kalifornském San Diegu na Comic-Conu představilo studio Marvel první ukázku z pokračování úspěšného komiksového filmu Black Panther s názvem Wakanda nechť žije (Wakanda Forever). Tentokrát ale bez hlavní hvězdy Chadwicka Bosemana, který před dvěma lety zemřel. Předchozí díl se stal jedním z komerčně nejúspěšnějších filmů všech dob.
26. 7. 2022|

Umělá inteligence se naučila vytvářet kvalitní filmové trailery. Bohužel často prozradí spoilery

Vytvářet filmové trailery není nic snadného. Řada programátorů se proto snaží naučit to umělé inteligence –⁠ jenže se ukazuje, že i to je velmi náročné. Vědci teď představili zatím nejúspěšnější pokus.
30. 11. 2021|

Rodinná firma v problémech. Atlas ptáků s Donutilem a Mihulovou se otevírá v první ukázce

Když se ve staré rodinné firmě ukáže, že z ní kdosi vyvádí peníze ve velkém, nastává konfrontace s novou realitou, na níž nebyl nikdo připraven. Očekávaný snímek režiséra Olma Omerzu Atlas ptáků se ještě před premiérou v hlavní soutěži karlovarského festivalu představuje v prvním traileru. Roli šéfa podniku má Miroslav Donutil, vedle něj se ve snímku objeví ještě Alena Mihulová, Eliška Křenková, Martin Pechlát, David Bowles, Vojtěch Kotek nebo Pavla Beretová.
2. 8. 2021|

Jestli se Brno stalo dobrou kulisou, budeme rádi, říkají tvůrci romance Marťanské lodě

Česká filmová romance Marťanské lodě ukazuje v klipu k písni Jablka první záběry. Příběh, který vychází ze zážitků hudebníka kapely Květy Martina Kyšperského, natočil režisér Jan Foukal. Kromě Kyšperského se v romanci z Brna představí Eliška Křenková. Marťanské lodě „o lásce, odplouvání a múzách“ jsou hotové delší dobu, uvedení ale zbrzdila pandemie. Pražská premiéra bude v polovině září.
7. 6. 2021|

„Vždycky jsem chtěl natočit film o lásce.“ Prušinovský v traileru odhaluje romanci Chyby

Nový film režiséra Jana Prušinovského je romancí, v níž se do vztahu dvou lidí nečekaně promítne minulost. Pár hraje Pavla Gajdošíková a Jan Jankovský, pro které jde o první hlavní role v celovečerním filmu. Chyby podle scénáře Romana Vojkůvky se teď představují v traileru, do kin dorazí 15. července.
1. 6. 2021|

Krobotovi narostly zaječí uši. Šulíkův nový film se představuje trailerem

Muž se zaječíma ušima, desátý hraný film režiséra Martina Šulíka, vstoupí do českých kin 5. listopadu. Vyprávět bude příběh převráceného života i nevšedního vhledu – hlavní hrdina v podání Miroslava Krobota totiž získá neobvyklou schopnost slyšet lidské myšlenky. Tvůrci snímku, jenž vzniká v koprodukci České televize, nyní odtajnili trailer.
25. 8. 2020|

„Snášel příkoří, stejně jako ty.“ Před Nabarveným ptáčetem vyletěl trailer

Židovský chlapec se kdesi ve východní Evropě ukrývá během druhé světové války. Krutost, s níž se setkává, přesvědčivě vylíčil v polovině šedesátých let ve své knize Jerzy Kosiński, režisér Václav Marhoul ji přinesl i do filmové adaptace bestselleru. Nabarvené ptáče se nyní představuje v traileru, ve světové premiéře promítne snímek filmový festival v Benátkách, do jehož hlavní soutěže se film českého tvůrce dostal po pětadvaceti letech. Od 12. září ho uvedou česká kina.
29. 7. 2019|

„Učitelky přece nestřílejí lidi.“ Iva Janžurová v komedii Teroristka má ale důvod

Iva Janžurová se chystá vraždit. „Přinutil“ ji k tomu režisér a scenárista Radek Bajgar, který slavnou herečku obsadil do hlavní role své nové černé komedie. Po divácky úspěšné Teorii tygra natočil Teroristku. Ukázku z jeho druhého celovečerního snímku, který bude mít premiéru 4. dubna, přináší nyní trailer.
29. 1. 2019|