TÉMA

Yellowstonský národní park

V Yellowstonském parku museli utratit mládě bizona poté, co se ho dotkl turista

Pracovníci amerického Yellowstonského národního parku museli utratit mládě bizona poté, co se ho dotkl jeden z návštěvníků. Mládě se nemohlo dostat z vody při brodění přes řeku, a tak mu turista pomohl na břeh. Stádo ale poté mládě, které neslo pachové stopy lidí, odmítlo přijmout zpět. Park o případu informoval v tiskové zprávě.
25. 5. 2023|

Posledních 252. Vědci se pokouší zachránit vymírající vlky rudohnědé

Zoologická zahrada v americkém městě Knoxville je součástí programu, který se pokouší dát naději nejohroženější psovité šelmě světa – vlkovi rudohnědému. Plány kazí farmáři i pytláci.
7. 11. 2022|

Americké úřady uzavřely kvůli záplavám Yellowstonský národní park

Americké úřady nařídily více než deseti tisícům návštěvníků Yellowstonského národního parku, aby oblast opustili kvůli rozsáhlým záplavám. Povodně na severu parku zničily mosty a silnice a napáchaly další škody, mrtví ani zranění ale nejsou hlášení, informovala ve středu agentura AP.
15. 6. 2022|

Supervulkán, který vědcům stále motá hlavu. Yellowstonský národní park byl vyhlášen před 150 lety

Yellowstonský národní park je nejstarším národním parkem nejen ve Spojených státech amerických, ale i na celém světě. Pro odborníky je Yellowstone stále velkou neznámou – jde totiž o supervulkán, o kterém se přesně neví, jak vlastně vznikl. Pro turisty z celého světa je však obrovským lákadlem, nejen díky gejzírům, kaňonům či vzácným rostlinám a živočichům, ale také pro jeho dobrou dostupnost.
1. 3. 2022|

Stín nad Benátkami i Yellowstonem. Klimatická změna ohrožuje čtvrtinu památek UNESCO

Měnící se klima má drastický dopad na některá nejcennější místa světového dědictví, varuje americká televize CNN. Stoupající hladiny ocánů ohrožují Benátky, vyšší teploty ničí unikátní grónské ledovce a sucha poškozují Yellowstonský národní park.
29. 1. 2019|