TÉMA

Vítkovická nemocnice

Přibývá nemocných dětí. Lékárny pro ně nemají dost léčiv

Některá místa v Česku hlásí prolomení prahu epidemie respiračních onemocnění. Aktuálně se to týká Zlínského kraje a některých okresů v Libereckém kraji. Pacientů však přibývá i v ostatních regionech. Například v Moravskoslezském kraji hygienici zaznamenali nárůst nemocných o 37 procent. Nejvíce jich je mezi dětmi školního a předškolního věku. Právě pro ně zároveň na řadě míst chybí přípravky na snižování teploty.
15. 12. 2022|

V Ostravě se změní systém lékařských pohotovostí. Dětská se přesune do fakultní nemocnice

Městská nemocnice Ostrava, Fakultní nemocnice a Nemocnice Agel Vítkovice si od nového roku přerozdělí lékařské služby první pomoci. Pohotovost pro děti a dorost se přesune do fakultní nemocnice. Nemocnice Agel Vítkovice vypomůže personálně. Kraj bude Lékařskou službu první pomoci v Ostravě ročně dotovat zhruba dvanácti miliony korun.
12. 12. 2022|

V Moravskoslezském kraji výrazně přibývá dětí s respiračními chorobami. Zaplňují místa v nemocnicích

V Moravskoslezském kraji výrazně přibývá dětí s respiračními i střevními infekcemi, které potřebují hospitalizaci. Podle zdravotníků jde až o pětatřicetiprocentní nárůst ve srovnání se stejným obdobím loňského roku. Mnohá onemocnění mají dokonce komplikovaný průběh. Třeba v ostravské fakultní nemocnici mají momentálně na dětské klinice už téměř zaplněnou kapacitu.
27. 10. 2021|

Nemocnice v Ostravě otevřela pracoviště jednodenní kardiologie. Zvládne až šest set operací ročně

Nemocnice AGEL v Ostravě-Vítkovicích otevřela v úterý nové specializované pracoviště jednodenní kardiologie. Působit v něm budou odborníci z nemocnice v Třinci-Podlesí, kteří v první fázi provedou až šest set operací ročně, především diagnostické koronarografie a perkutánní angioplastiky. Postupně by se služby jednodenní kardiologie měly rozšiřovat, řekl kardiolog Radek Neuwirth.
20. 7. 2021|

Moravskoslezský kraj začal testovat na koronavirus děti a zaměstnance v dětských domovech

Moravskoslezský kraj zahájil testování na nový typ koronaviru v dětských domovech. Týká se dětí i samotných zaměstnanců. Odběrové týmy objedou celkem sedmnáct domovů. Testy doplní už probíhající zkoumání vzorku pěti tisíc lidí napříč regionem.
4. 5. 2020|

Nemocnice na kraji krize. Tuzemská lůžková oddělení hlásí akutní nedostatek personálu

Nedostatek zdravotnického personálu znamená pro některé nemocnice už téměř kritickou situaci. Chybí zejména absolventi, což potvrzují některé pojišťovny i ministerstvo zdravotnictví. Přesné statistiky neexistují, profesní komory ale odhadují, že ve zdravotnictví schází přes dva tisíce lékařů a více než tři tisícovky sester. Nové lidi se nemocnice snaží nalákat hlavně na zaměstnanecké výhody, byty a školky.
17. 2. 2020|
Ostrava

Novým ředitelem FN Ostrava bude lékař Havrlant. Dohodl se s protikandidátkou Čermákovou

Novým ředitelem Fakultní nemocnice Ostrava bude lékař Jiří Havrlant. Dohodl se totiž se svou protikandidátkou z nedávného výběrového řízení Zuzanou Čermákovou, která se stane jeho první náměstkyní. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) ho jmenuje v následujících dnech. Ministerstvo zároveň zrušilo už vyhlášené další výběrové řízení, do kterého se mohli do středy hlásit zájemci o funkci, sdělila mluvčí ministerstva Gabriela Štěpanyová.
22. 1. 2019|