TÉMA

Nájemní dům

Harrachov žaluje ministerstvo financí kvůli nájemním domům. Chce postavit nové

Spor mezi Harrachovem a ministerstvem financí, který se týká dvou nájemních domů, míří k soudu. Radnice na resort podala žalobu a žádá jejich demolici. Domy stojí na pozemcích obce, ale od roku 2021 patří ministerstvu. To sice nabídlo městu jejich odprodej, radnice ale na cenu sto milionů korun nepřistoupila. Na pozemcích plánuje postavit nové domy pro nájemní bydlení, které mají být o polovinu levnější a se státní dotací.
4. 5. 2023|

Bytová krize jako šance pro menší města. Venkov se kvůli cenám nemovitostí stává žádanou adresou

Ceny nemovitostí v Česku podle informací prodejních portálů vzrostly meziročně o zhruba 15 procent. Nejvíc ty ve velkých městech. I proto se pozornost převážně mladých lidí zaměřuje na menší města a obce. Jenže i tam je volných bytů nedostatek.
14. 2. 2020|
Reportéři ČT

Násilně nás vyhánějí a dělají tu nelegální hotel, zní z českých bytů spravovaných ruskou ambasádou

Byty, které v minulosti postavil československý stát v Praze pro sovětský diplomatický sbor, dnes spravuje ruská ambasáda. Jmenovitě Alexander Těrentěv, který se chlubí úzkými vazbami na ruského prezidenta. Nájemníci si stěžují na jeho nevybíravé metody, kterými se je snaží dohnat k vystěhování. Těrentěv chce totiž byty nabízet lukrativnější klientele. Zkušenosti nájemníků natočil pro pořad Reportéři ČT David Macháček.
26. 3. 2019|

Starý Lískovec a Černovice. Brněnští radní schválili výstavbu dalších bytových domů

Stovky nových bytů pro mladé rodiny postaví město Brno. Radní rozhodli o výstavbě ve Starém Lískovci a v Černovicích, vyjde skoro na 2,5 miliardy korun. Mladým chce vedení Brna nabídnout výhodnější alternativu k drahým bytům na trhu a hypotékám, jejichž dostupnost se zhoršuje. Do projektu družstevního bydlení se už přihlásilo na 700 zájemců.
10. 1. 2019|