TÉMA

Tatjana Richterová

Ředitelka Finanční správy Richterová končí. Nástupce vzejde z výběrového řízení

Ředitelka Finanční správy Tatjana Richterová požádala o odvolání z funkce, a to k 28. březnu. Skončí zhruba po třech letech, nastoupila koncem roku 2018. Kdo místo ní poslední březnové pondělí stane v čele soustavy zodpovědné za výběr daní, určí výběrové řízení, uvedl ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS).
28. 1. 2022|

Už počtvrté v řadě získal stát na dani z příjmu nejvíce od Škody Auto. Za ní se umístily banky

Na dani z příjmů právnických osob stát loni nejvíce získal opět od společnosti Škoda Auto, a to počtvrté v řadě. Na druhém místě žebříčku, který sestavuje ministerstvo financí, zůstala skupina České spořitelny. Třetí se stejně jako o rok dříve umístila skupina ČSOB. Ministerstvo financí sestavuje žebříček jako ocenění podniků, které se nejvíce podílejí na plnění veřejných rozpočtů.
24. 9. 2020Aktualizováno24. 9. 2020, 15:55|

Účast na dražbách zabaveného majetku je nepřípustná pro příbuzné pracovníků finanční správy, uvedla její ředitelka

Pokud si manželka ředitele finančního úřadu koupila v dražbě majetek, který úřad zabavil kvůli nezaplaceným daním, je to nemorální. Poslancům z rozpočtového výboru to v pátek v debatě o zajišťovacích příkazech a dalších postupech finanční správy řekla šéfka Generálního finančního ředitelství Tatjana Richterová. Uvedla také, že kvůli tomuto případu vydala stanovisko pro všechny finanční úřady, kde takový postup označila za nepřípustný.
3. 7. 2020|

Reportéři ČT: Šéf finančního úřadu skončil poté, co jeho úřad doměřil daň firmě z holdingu Agrofert

Karel Trefný pracoval jako ředitel Finančního úřadu v Příbrami, jenže pak doměřil milionovou daň jedné z firem holdingu Agrofert. A o místo ředitele přišel. Reportáž Davida Macháčka pro Reportéry ČT mapuje také případy, kdy Finanční správa prostřednictvím zajišťovacích příkazů zasáhla proti fungujícím firmám. Jenže v řadě případů spory u soudu prohrála a státu hrozí, že bude vyplácet stovky milionů jako odškodné. Za tyto chyby zatím nebyl nikdo potrestán. V případě Karla Trefného naopak dokáže Finanční správa potrestat úředníka, který žádnou chybu neudělal.
24. 9. 2019|

Finanční správu povede Tatjana Richterová, nahradí kritizovaného Janečka

Novou šéfkou Finanční správy ČR se stane Tatjana Richterová, řekla České televizi ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Richterová nastoupí k 28. prosinci a nahradí Martina Janečka. Ten bude od ledna šéfem Finančního úřadu pro Jihočeský kraj.
21. 12. 2018Aktualizováno21. 12. 2018, 21:33|