TÉMA

Světový pohár v biatlonu

Biatlon na Vysočině bude bez diváků, jinde ale kvůli koronaviru ruší spíš menší akce

Zabezpečení biatlonového areálu v Novém Městě na Moravě, kam během letošních závodů nesmějí diváci, bude na pořadatelích. Dohled nad veřejným pořádkem zajistí policie, město posílí hlídky strážníků. Omezovat hromadné sledování závodů například v restauracích ale radnice nebude. Světový pohár v biatlonu je zatím jedinou masovou událostí, kterou opatření kvůli koronaviru zasáhla. Města a obce ruší spíše menší akce, zejména pro seniory. Mezinárodní veletrhy v Brně se naopak konat budou.
4. 3. 2020Aktualizováno4. 3. 2020, 17:57|

„Není důvod k omezování velkých akcí,“ řekl premiér Babiš

Stát nebude kvůli novému koronaviru omezovat hromadné akce, rozhodla Bezpečnostní rada státu. Novinářům to řekl premiér Andrej Babiš (ANO). K omezování shromáždění podle něj není důvod, nákaza se nerozšiřuje. Všechny akce a shromáždění nad pět tisíc lidí budou ale pořadatelé podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) muset hlásit krajským hygienickým stanicím, aby posoudily riziko. Ve středu se také v Praze setkali premiéři zemí V4.
4. 3. 2020Aktualizováno4. 3. 2020, 14:49|

Sněmovna schválila tvrdší tresty za týrání zvířat

Sněmovna rozhodla o tom, že tresty za týrání zvířat a za provozování takzvaných množíren budou přísnější. Přistoupila tak na senátní úpravy novely. Poslaneckou předlohu nyní dostane k podpisu prezident Miloš Zeman. Ministr Adam Vojtěch (za ANO) také zákonodárcům vysvětloval opatření proti šíření koronaviru a ujistil je, že žádné epidemii Česká republika nečelí.
3. 3. 2020Aktualizováno3. 3. 2020, 15:41|
Koronavirus

Hlavní je nepodléhat panice, vzkazuje ministr zdravotnictví

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) vyzval veřejnost, aby ohledně výskytu koronaviru v Česku nepanikařila. Zatím jsou v zemi tři nakažení, o kterých resort informoval v neděli. Nyní se testuje dalších 28 vzorků. „Zatím nemáme informace, že by tu probíhal přenos mezi lidmi,“ uvedl ministr. Zmínění tři pacienti se nakazili v Itálii.
2. 3. 2020Aktualizováno2. 3. 2020, 20:04|

Lety mezi Českem a Jižní Koreou a ze severoitalských regionů se zastaví ve čtvrtek, oznámil Vojtěch

Lety mezi Českem a Jižní Koreou a ze severoitalských regionů budou zastaveny s účinností od čtvrtka 5. března. Ochranná opatření dnes podepsal ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO), informoval o tom na tiskové konferenci po zasedání vlády. V Itálii se to týká letů z regionů Lombardie, Piemont, Emilia Romagna a Benátsko. Vojtěch podepsal také opatření týkající se Světového poháru v biatlonu v Novém Městě na Moravě, které se uskuteční bez diváků.
2. 3. 2020Aktualizováno2. 3. 2020, 19:02|
Otázky Václava Moravce

Kraje se připravují na pacienty s koronavirem, veřejné akce rušit nechceme, říkají hejtmani

Kraje se připravují na pacienty s koronavirem. Například Středočeský kraj uvolní pro nemocnice v regionu až dvacet milionů korun. V pořadu Otázky Václava Moravce to řekla hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO). Hejtman Vysočiny Jiří Běhounek (ČSSD) dodal, že nadcházející závody světového poháru v biatlonu v Novém Městě na Moravě by se rušit neměly. O dopadech koronaviru na kraje přišel diskutovat i hejtman Ústeckého Kraje Oldřich Bubeníček (KSČM).
1. 3. 2020|

Vysočina Arena hostí Světový pohár v biatlonu. Organizátorům dělá starost víkendové oteplení

Popáté v historii se stalo Nové Město na Moravě hostitelem Světového poháru v biatlonu a znovu se čeká bouřlivá kulisa. Fanoušci poženou ve Vysočina Areně nejen české závodníky za úspěchy až do neděle. Organizátoři závodů se zatím nejvíce obávají předpovědi počasí.
20. 12. 2018|