TÉMA

Květy

Noc bude mrazivá, v části republiky hrozí i náledí. Opatrní musí být řidiči i chodci
Novou výstrahu na mráz a náledí vydal Český hydrometerologický ústav. Pod nulu se teploty dostanou v noci v celé republice v nižších a středních polohách, náledí hrozí od večera lokálně v jižní a jihovýchodní části Čech a na jihozápadě Moravy. Teplota v noci podle předpovědi klesne na 0 až minus 4 stupně Celsia.
19. 4. 2022|
Cenu Apollo za rok 2020 si odnáší písničkářka Amelie Siba
Česká hudební kritika podesáté vybírala nejlepší album uplynulého roku. Stala se jím deska Dye My Hair od písničkářky Amelie Siba. Udílení cen Apollo tradičně provázel koncert nominovaných, který bylo možné v živém streamu sledovat na webu České televize, záznam lze přehrát mimo jiné i v tomto článku.
3. 3. 2021Aktualizováno3. 3. 2021, 22:32|
Flora bez stánků s hračkami a autopotahy? Výstava by měla být o květinách, tvrdí nové vedení výstaviště
Už delší dobu čelí olomoucké výstaviště Flora kritice kvůli nabízenému zboží v prodejních stáncích během výstav Flora Olomouc. Kromě květin a potřeb pro zahrádkáře totiž stánkaři nabízejí i hračky, oblečení nebo autopotahy, což podle kritiků snižuje úroveň výstavy. Nové vedení Flory i město Olomouc slibují změnu a chtějí víc dohlížet na to, jaké zboží budou prodejci na výstavě nabízet. Letní etapa Flory Olomouc začala ve čtvrtek a potrvá do neděle.
16. 8. 2019|
Jsou krásné, avantgardní a hlavně unikátní. Slavná britská výstava láká na designové zahrady
Známí květináři, pěstitelé a experti na rostliny se sjeli na výstavu zahradního návrhářství Chelsea Flower Show v Londýně. Ta probíhá každoročně pět dnů v květnu v areálu botanické zahrady Royal Hospital Chelsea. Na jednu z nejznámějších výstav na světě se přišli podívat i členové britské královské rodiny nebo herečka Judi Denchová.
22. 5. 2019|
Květy už si nestačí, přibraly country hochy a tanečního Japonce
Hudební skupina Květy představila projekt YM. Charakterizuje ho jako jinou kapelu se stejnými lidmi. Muzikantská trojice se tak rozhodla zastřešit dvě desky, na nichž kombinuje úplně jiné hudební žánry, než na jaké jsou u ní posluchači zvyklí.
15. 12. 2018|