TÉMA

Divadlo Alfa

Na loutkovém festivalu Mateřinka jdou divákům vstříc. Kvůli omezené kapacitě zahrají divadla dvakrát
Letošní mezinárodní festival profesionálních loutkových divadel Mateřinka v Liberci nabídne dvakrát víc představení než obvykle, bude jich téměř padesát. Důvodem je omezená kapacita hledišť divadel na polovinu – kvůli koronavirové pandemii . Aby diváci nebyli ochuzeni, soubory jednotlivá představení odehrají dvakrát, informoval dramaturg pořádajícího Naivního divadla Liberec i festivalu Vít Peřina.
10. 6. 2021|
Divadla budou moci znovu začít hrát, některým z nich se to ale nevyplatí
Od začátku příštího týdne budou otevřená kina, galerie i některá divadla. Všude bude povinná rouška a omezený bude i počet návštěvníků. Uvolnění opatření mnohým větším scénám nepomůže – představení by pro ně byla prodělečná, a tak letošní sezonu nedokončí. Otevřít se pokusí menší divadelní domy.
8. 5. 2020|
Loutkový Zorro se mstí v Plzni a Japonsku. Příprava mu dala zabrat
Plzeňské Divadlo Alfa uvedlo v premiéře jednu ze svých nejnáročnějších inscenací, především výrobou loutek. V dobrodružné komedii Pozor, Zorro! o slavném maskovaném mstiteli se jich totiž vystřídá na osm desítek.
30. 12. 2019|
„Tuto by Masaryk nikdá nedopustil.“ V Plzni můžou teenageři prožít 100 let Československa
Kde domov můj? Slova české hymny si do názvu autorské hry vypůjčilo plzeňské Divadlo Alfa. Představení s podtitulem „milostný dopis Československu“ je určeno pro dospívající publikum a ohlíží se za uplynulým stoletím a nejvýraznějšími mezníky v historii republiky. Řeší i témata češství a národní hrdosti.
23. 12. 2018|