TÉMA

Kenneth Branagh

Do kin vstupuje Oppenheimer. Jaderný test natočil režisér bez počítačových efektů

Příběh muže, který riskoval, že zničí svět, aby ho tím zachránil. I do českých kin vstupuje životopisný snímek Oppenheimer, v němž se režisér a scenárista Christopher Nolan pokusil dostat do hlavy „otce atomové bomby“. Do titulní role obsadil Cilliana Murphyho.
20. 7. 2023|

Nejlepším filmem 2021 je dle Oscarů drama o neslyšících V rytmu srdce, sošky mají i Chastainová a Smith

Ceny Oscar zvolily nejlepším filmem roku 2021 drama V rytmu srdce (Coda), které se odehrává v komunitě neslyšících. Poprvé tak v této kategorii vyhrála tvorba streamovací služby. Ve vizuálních kategoriích se dařilo sci-fi spektáklu Duna, celkově si odnesl nejvíce sošek. Naopak favorita 94. ročníku Sílu psa místo oscarového úspěchu čekal spíše debakl. Hlavní herecké ceny si odnášejí Jessica Chastainová a Will Smith. Smith se také postaral o zřejmě nepřekvapivější okamžik večera, který filmové výkony tak trochu zastínil.
28. 3. 2022Aktualizováno28. 3. 2022, 07:08|

Síla psa přitáhla ceny BAFTA, cenu má i Will Smith z filmu o tenistkách Williamsových

Nejlepším filmem roku 2021 se podle cen BAFTA stal western Síla psa, který je počtem nominací favoritem Oscarů. Britská akademie filmového a televizní umění ocenila rovněž režisérku tohoto titulu Jane Campionovou. Herecká ocenění za hlavní role náleží Willu Smithovi a Joanně Scanlanové.
14. 3. 2022|

Filmová upoutávka týdne: Kenneth Branagh jako Hercule Poirot řeší Smrt na Nilu

Díky úspěchu tři roky staré Vraždy v Orient expresu jsou filmové adaptace románů Agathy Christie opět žádané. Role geniálního detektiva Hercula Poirota se tak znovu ujal Kenneth Branagh, který film i režíroval. Ve Smrti na Nilu vyšetřuje podivné okolnosti, které vyvstaly při vraždě bohaté dědičky.
22. 8. 2020|

Filmová upoutávka týdne: „Nesnažte se ho pochopit.“ V novém snímku si Nolan opět pohrává s časem

Christopher Nolan je jeden z mála hollywoodských filmařů, který točí velkorozpočtové originální projekty. A tak se už vydal krást do snů nebo na záchranu vojáků u Dunkerku. Jeho filmy velmi často oplývají neobvyklou strukturou a nadcházející Tenet nebude v hrátkách s časem výjimkou.
22. 12. 2019|

Filmová upoutávka týdne: Osmdesátková nostalgie strhla Wonder Woman

V příštím roce se dočká pokračování úspěšný komiksový film, který na plátně poprvé představil slavnou superhrdinku Wonder Woman. Komiksová amazonka s tváří Gal Gadotové minule vyprávěla příběh z časů první světové války, tentokrát se přesune do nedávné doby – osmdesátých let minulého století.
14. 12. 2019|

Filmová upoutávka týdne: Shakespearovský Branagh zase točí pro Disneyho. Oživuje Artemise Fowla

Kenneth Branagh, který v devadesátých letech proslul hlavně adaptacemi Shakespearových děl, nepohrdne ani pohádkovými příběhy. Pro studio Walt Disney natočil už Popelku, teď do filmové podoby převádí oblíbeného hrdinu fantasy knih pro mládež Artemise Fowla. V kinech se objeví v srpnu příštího roku.
1. 12. 2018|