TÉMA

Julius Ševčík

Tip z iVysílání: Drama lásky a dějin ve vile Tugendhat. Podívejte se na Skleněný pokoj

Fiktivní příběh v kulisách reálné architektonické perly nabízí filmová adaptace bestselleru Skleněný pokoj. Britský spisovatel Simon Mawer se inspiroval osudy brněnské vily Tugendhat. Ve funkcionalistické památce se drama režiséra Julia Ševčíka také natáčelo. Stejně jako v příběhu skutečné stavby, tak i ve filmu se odráží české dějiny turbulentního dvacátého století. Film je možné zhlédnout v iVysílání až do 31. května.
19. 5. 2020|

Skleněný pokoj neudrží tajemství, příběh lásky a vily prozrazuje v kinech

Fiktivní příběh v kulisách skutečného, architektonicky výjimečného domu. Do kin 14. března vstupuje filmová adaptace bestselleru Skleněný pokoj, v němž se britský spisovatel Simon Mawer inspiroval osudy brněnské vily Tugendhat. Ve funkcionalistické památce se novinka režiséra Julia Ševčíka také natáčela. Stejně jako v příběhu skutečné stavby, tak i ve filmu se odráží české dějiny turbulentního dvacátého století.
14. 3. 2019|

Účelnost a láska. Ve Skleněném pokoji se odráží vila Tugendhat

Román Simona Mawera Skleněný pokoj i jeho stejnojmenná filmová adaptace je fiktivním příběhem fiktivního domu. Podobnost s architekturou vily Tugendhat a obyvateli této památky UNESCO ale není čistě náhodná. Slavná funkcionalistická stavba britského spisovatele k napsání bestselleru inspirovala, a proto se stala také kulisami pro filmový příběh. Ten se ve vile Tugendhat natáčel.
11. 3. 2019|

„Láska je ten největší dar.“ Hrdinky Skleněného pokoje vypráví o svých rolích i natáčení

„Vypráví o lásce, o tom nejsilnějším, co máme. Láska všechno překoná, vzdálenost, roky i válku. Myslím, že láska je ten největší dar,“ říká herečka Hanna Alströmová o filmu Skleněný pokoj. Snímek režiséra Julia Ševčíka pokoj bude mít slavnostní premiéru už 12. března v brněnském kině Scala, do široké distribuce vstupuje 14. března.
22. 2. 2019|

Trailer: Oddělený, a přitom propojený je Skleněný pokoj i jeho hrdinky

Román Simona Mawera Skleněný pokoj, inspirovaný brněnskou vilou Tugendhat a osudy jejích obyvatel, se stal před deseti lety bestsellerem. Filmové adaptace se ujal český režisér Julius Ševčík. Film s mezinárodním obsazením bude uveden do kin 14. března, jak ve verzi s českými titulky, tak s dabingem. Kromě nového traileru snímek předznamenává také výstava ve vile Tugendhat.
30. 1. 2019|

Nic se neukryje. Do Skleněného pokoje nechává nahlédnout první ukázka

Mezi svobodou a láskou, zní základní dramatická volba hlavních hrdinů Skleněného pokoje. Adaptace románu, jehož inspirací byla brněnská vila Tugendhat a osudy jejích obyvatel, má být podle režiséra Julia Ševčíka drobnokresbou milostného příběhu na pozadí dějin. Film nyní vstupuje do poslední etapy postprodukce, tvůrci ho ale divákům už představují prvním teaserem.
25. 11. 2018|