TÉMA

Spolana

Orlen zažívá otřesy. Odvolaného šéfa podezírají ze zneužití pravomocí

Ve vedení polského petrochemického gigantu Orlen dochází k otřesům, z čela firmy byl předčasně odvolán Daniel Obajtek. Dlouholetý manažer šel podle kritiků v Polsku na ruku bývalé konzervativní vládě strany Právo a spravedlnost. Nový kabinet ho nyní podezírá ze zneužití pravomocí a korupce, a proto proti němu spustil vyšetřování.
5. 2. 2024|

Nejvíc potenciálně rakovinotvorných látek loni vypustila opět Spolana

V Česku loni vzrostlo množství vypouštěných rakovinotvorných látek nebo těch, které poškozují hormonální systém. Naopak klesly emise skleníkových plynů a rtuti. Vyplývá to z dat, která zveřejnila ekologická organizace Arnika. Největší podíl na znečištění má podle zveřejněných žebříčků opět neratovická chemická továrna Spolana.
6. 10. 2021|

Největším znečišťovatelem ovzduší je opět Spolana, následuje ji Kronospan

Spolana se už čtvrtým rokem drží na špici žebříčku největších znečišťovatelů životního prostředí, který sestavuje ekologická organizace Arnika. Neratovická chemička „vyhrála“ kvůli emisím rakovinotvorných a mutagenních látek. Data za loňský rok pocházejí z Integrovaného registru znečišťování (IRZ). Arnika hodnotí množství vypouštěných látek podle vlivů na lidské zdraví nebo životní prostředí.
30. 10. 2018Aktualizováno30. 10. 2018, 15:35|