TÉMA

Martin Synecký

Soud osvobodil Syneckého obžalovaného z vyzrazení odposlechů Peltovi

Pražský vrchní soud pravomocně osvobodil bývalého bezpečnostního manažera Fotbalové asociace ČR (FAČR) Martina Syneckého obžalovaného z vyzrazení odposlechu umístěného v kanceláři někdejšího šéfa asociace Miroslava Pelty. Soud tak zpochybnil použitelnost klíčového důkazu řady kauz, podle verdiktu totiž není možné použít prostorové odposlechy v jiné trestní věci, než ve které byly povoleny.
27. 2. 2020|

Soud osvobodil Syneckého, o vyzrazení odposlechu Peltovi není důkaz

Soud i napodruhé zprostil obžaloby bývalého bezpečnostního manažera Fotbalové asociace ČR (FAČR) Martina Syneckého v kauze vyzrazení odposlechu umístěného v kanceláři někdejšího šéfa asociace Miroslava Pelty. Podle soudkyně nebylo prokázáno, že se skutek stal. Dospěla totiž nově k závěru, že nelze použít odposlechy z jiného případu, které Syneckého usvědčovaly. Verdikt není pravomocný, státní zástupce se ihned odvolal.
21. 6. 2019Aktualizováno21. 6. 2019, 22:42|

Synecký nespáchal trestný čin, když Peltovi vyzradil policejní odposlech

Bývalý bezpečnostní manažer Fotbalové asociace ČR Martin Synecký nespáchal trestný čin, když někdejšímu šéfovi asociace Miroslavu Peltovi vyzradil policejní nahrávací zařízení v jeho kanceláři. Rozhodl o tom pražský městský soud. Případ postoupil Národnímu bezpečnostnímu úřadu (NBÚ), který má rozhodnout o tom, zda se dopustil přestupku.
11. 10. 2018|