TÉMA

Rally

Závodník rallye Tlusťák je ve vazbě. Viní ho z daňových podvodů za desítky milionů

Antonín Tlusťák, jeden z nejúspěšnějších tuzemských závodníků rallye a vicemistr Evropy z roku 2010, je ve vazbě. Policie ho obvinila z daňových podvodů se škodou bezmála dvacet milionů korun. Tlusťák přitom čelí obžalobě i v dalším podobném případu se škodou 47 milionů korun. V případě odsouzení mu hrozí až deset let vězení. Vinu odmítá.
28. 3. 2023|

Odvolací soud potvrdil traťovému komisaři podmínku za chyby při pořádání rallye v Lopeníku

Odvolací Krajský soud v Brně potvrdil traťovému komisaři Petru Pláškovi podmíněný trest za pochybení při pořádání rallye v Lopeníku na Uherskohradišťsku. Zmírnil dobu trvání na šest měsíců s odkladem na rok. Původně muži Okresní soud v Uherském Hradišti uložil osmnáctiměsíční trest odnětí svobody s podmínkou na 18 měsíců. Závodní auto řízené advokátem Michaelem Bartončíkem na podzim 2012 srazilo šest lidí stojících u trati. Čtyři dívky zemřely, dva lidé utrpěli zranění. U dalších čtyř mužů, kteří se na organizaci závodu podíleli, soud potvrdil zproštění obžaloby.
8. 2. 2023Aktualizováno8. 2. 2023, 20:05|

V čele skupiny daňových podvodníků stál nejspíš závodník rally Odložilík

Organizovanou skupinu daňových podvodníků, jejíž odhalení ve středu v Bratislavě oznámila česká a slovenská policie, měl podle informací České televize řídit známý automobilový závodník Roman Odložilík. Je ve vazbě, hrozí mu až třináct let vězení. Skupina podle policie účelově vytvářela fiktivní nebo nadhodnocené faktury na reklamu na rally vozech.
16. 12. 2021|

Rally v lesích na Šternbersku hledá nové trasy. Ty původní vadily místním lidem i mloku skvrnitému

Přes tisíc lidí podepsalo petici proti automobilové rally v lesích na Šternbersku. Proti záměru pořadatelů byly i některé obce a ochránci přírody, kteří mají obavy z ohrožení mloka skvrnitého. Státní lesy, jako vlastník pozemků, proto závod zakázaly. Pořadatelé rally, která by se měla jet v říjnu, vymýšlejí náhradní trasy.
26. 8. 2020|

Státní zástupce obžaloval pět lidí za tragédii při rally v Lopeníku

Státní zástupce obžaloval pět lidí za tragédii v Lopeníku na Uherskohradišťsku, kde při rally v roce 2012 zabil závodní vůz čtyři dívky. Informaci České televizi potvrdil státní zástupce Tomáš Pindur. Mezi obžalovanými je znovu traťový komisař Petr Plášek, další čtyři obžalovaní jsou lidé, kteří se podíleli na organizaci závodu.
7. 9. 2018|