TÉMA

Prachovské skály

Muž si stěžoval na hudbu v Prachovských skalách. Objevily se pak proti němu plakáty s hanlivým popiskem

V ulicích v centru Jičína se objevily snímky občanského aktivisty a regionálního historika Pavla Kracíka s hanlivým popiskem. Šlo o reakci neznámého pachatele zřejmě na to, že si muž stěžoval na hlasité hudební produkce v Prachovských skalách v chráněné krajinné oblasti. S takovými plakáty nesouhlasí ani pořadatel koncertů.
26. 7. 2023|

Turisty loni nejvíce lákala lanovka na Petřín, Pražský hrad se v žebříčku propadl

Z turistických cílů v České republice loni nejvíce lákala lanová dráha na Petřín. Svezlo se s ní přes milion lidí, což bylo ale o 55 procent méně než před pandemií koronaviru v roce 2019. Žebříčku nejnavštěvovanějších turistických cílů několik let vévodil Pražský hrad, v minulém roce na něj zavítalo o 80 procent méně lidí než předloni a propadl se na čtvrté místo. Zoologická zahrada v Praze-Troji v loňském roce obsadila druhou příčku, třetím nejčastějším cílem turistů byl aquapark Aquapalace Praha v Čestlicích. Návštěvnost většině míst ale loni kvůli pandemii klesla. Vyplývá to z údajů Institutu turismu státní agentury CzechTourism.
14. 5. 2021|

Český ráj řeší, jak se zbavit sprejerských nápisů i jak předejít dalším

Posprejované skály v Českém ráji zaměstnávají strážce tamní přírodní rezervace i odborníky. Hledají způsob, jak se zbavit nápisů, které tam předposlední srpnový den nastříkal sprejem neznámý vandal. Zároveň vymýšlejí, jak přírodní památku před podobnými barbary ochránit.
4. 9. 2018|