TÉMA

Králíky

Ekologové dál požadují stopku pro rozhlednu na Králickém Sněžníku. Stavba zatím kvůli počasí stojí
Stavbaři kvůli počasí pozastavili práce na rozhledně na Králickém Sněžníku. Pokračovat by tak měli až na jaře. Ekologové dlouhodobě upozorňují na pochybení a porušování zákonů o ochraně přírody. Podle nich by měl být projekt zastaven úplně. Bojí se hlavně přílivu turistů, proto už vznikají plány, jak pohyb lidí na hoře omezit nebo usměrnit.
8. 11. 2021|
Policie odvolala pátrání po chlapci z Králík. Našla ho u kamaráda
Policie odvolala pátrání po čtrnáctiletém chlapci z Králík na Orlickoústecku. Našla ho u kamaráda na chatě. Chlapce rodina postrádala od středy, uvedla policejní mluvčí Lenka Vilímková.
31. 12. 2020|
Pardubický kraj je tranzitním regionem, ve volbách může rozhodovat doprava nebo kauzy krajské nemocnice
Pardubický kraj je především tranzitním regionem, vede přes něj železniční koridor spojující Čechy s Moravou. Palčivým problémem je kamionová doprava, trasování budoucí dálnice D35, ale i investice do krajských silnic. Celou republikou pak otřásly kauzy pardubické nemocnice, kde malý chlapec po operaci mandlí upadl do bdělého kómatu.
4. 9. 2020|Erik Knajfl
Tanky a na dvě stovky účinkujících. Akce Cihelna ukázala bojové operace jara 1945
Jedna z nejstarších přehlídek vojenské techniky se letos odehrála bez diváků na místě. Přenos ale nabídla ČT. V okolí vojenského muzea nedaleko města Králíky došlo na rekonstrukci bojové situace s tématem „Ostravská operace na jaře 1945“.
22. 8. 2020Aktualizováno22. 8. 2020, 20:02|
Počasí
Česko čeká teplý víkend s bouřkami, už v pátek trápily východ země
Nadcházející víkend se ponese ve znamení vysokých teplot, slunečního svitu, ale také silných bouřek. S těmi musí lidé počítat už v pátek, výstraha Českého hydrometeorologického ústavu varuje kromě bouřek také před možným zvedáním hladin řek - k němu už v pátek došlo v Moravskoslezském kraji. Teploměry v sobotu ukážou až 30 stupňů Celsia, v neděli může být ještě o stupeň tepleji.
26. 6. 2020Aktualizováno26. 6. 2020, 21:20|
Siemens uzavře svůj závod v Králíkách. Dvě pětiny zaměstnanců přesune do Letohradu
Německý technologický koncern Siemens uzavře do konce příštího roku svůj závod v Králíkách na Orlickoústecku. Pracuje v něm 369 zaměstnanců, asi 160 z nich dostane nabídku práce v Letohradě. Firma už o tom informovala krajský úřad.
2. 12. 2019|
OBRAZEM: Svoboda přichází přes Slezsko. Operaci z druhé světové války předvedli v Králíkách
O víkendu se v Králíkách uskutečnil 22. ročník akce Cihla připomínající klíčové vojenské historické okamžiky. Hlavním sloganem letos bylo: „Svoboda přichází přes Slezsko.“ Symbolicky připomněla Ostravsko-opavskou operaci z 10. března až 5. května 1945. Mimo historické vzpomínkové akce pořadatelé připravili pro účastníky prezentaci některých složek české policie, armády a vězeňské služby.
19. 8. 2019|
Věznice v Králíkách nebude, rozhodla Benešová
Nová věznice z bývalého Dětského výchovného ústavu v Králíkách na Orlickoústecku nevznikne. Objekt pro žalář není vhodný a proti záměru navíc protestovali místní obyvatelé. Oznámila to ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO).
3. 7. 2019|
Události komentáře
Z výchovných ústavů utíká většina dětí, bezpečnost se zhoršila, říká psychopatolog
Policisté ve středu obvinili z loupeže čtyři dívky ve věku 15 až 18 let, které utekly z výchovného ústavu v Praze. Další dvě dívky jsou stále na útěku. Podle psychopatologa Andreje Drbohlava jsou útěky z výchovných ústavů běžné. Podmínky v ústavech, včetně bezpečnosti vychovatelů, se navíc v posledních letech zhoršují, varuje Drbohlav, který byl hostem pořadu Události, komentáře. Otázky kladla Marcela Augustová.
10. 4. 2019|
Od zrady k válce. Armáda u Králíků připomíná tíživý konec třicátých let
Ve východočeských Králíkách začala dvoudenní vojenská akce Cihelna 2018, jejímž cílem je připomenout klíčové historické okamžiky i současnost obrany státu. Jedenadvacátý ročník pořádaný za podpory tuzemské armády cílí na chmurné období let 1938 a 1939 a návštěvníkům kromě mobilizace a záboru českého pohraničí připomene i vypuknutí druhé světové války.
17. 8. 2018Aktualizováno17. 8. 2018, 10:25|lm, mkk