TÉMA

Karel Fiala

Prezident Zeman by podpořil jednokolovou volbu do Senátu, trápí ho nízká účast

Prezident Miloš Zeman by podpořil jednokolovou volbu do Senátu. Zopakoval, že Senát považuje za zbytečnou instituci a nedůvěřuje mu. Zvoleným senátorům pogratuloval. Řekl to serveru Blesk.cz. Prezident horní komoru, v níž má v poslední době většinu opozice, dlouhodobě kritizuje.
11. 10. 2020Aktualizováno11. 10. 2020, 16:36|

Odešel Karel Fiala, představitel Limonádového Joea

Ve věku 95 let zemřel herec a zpěvák Karel Fiala, někdejší hvězda karlínské opery. Diváci jej mají ale spojeného zejména s rolí Limonádového Joea ze stejnojmenného filmu. O Fialově úmrtí informoval server iRozhlas.cz. Na jevišti Hudebního divadla v Karlíně herec slavil největší úspěchy od 50. let minulého století. Během čtyř dekád tam snad nebyl muzikál, v němž by Fiala neměl jednu z hlavních rolí. Za celoživotní přínos muzikálu dostal v roce 2013 cenu Thálie.
3. 10. 2020|

Tip z iVysílání: Limonádový Joe je i po více než půl století „mého srdce šampion“

„Padouch, nebo hrdina – my jsme jedna rodina!“ Dohromady se dala v roce 1964, kdy měla premiéru westernová parodie Limonádový Joe aneb Koňská opera. Česká televize oblíbenou komedii nedávno připomněla u příležitosti 95. narozenin Karla Fialy, představitele pistolníka vybaveného přesnou muškou, nebezpečnou střízlivostí a lahodným tenorem. V iVysílání lze Limonádového Joea přehrát ještě do 9. srpna.
5. 8. 2020|

Být, či nebýt památkou? Vily Fiala se chce radnice zbavit, aktivisté protestují

O záchranu vily Fiala, která nese jméno významného blatenského architekta, usilovali aktivisté rok a půl. Na chátrající dům v majetku města upozornili ministerstvo kultury. To budovu nakonec prohlásilo za kulturní památku, proti rozhodnutí ale město podalo rozklad. O památkovou ochranu vily nestojí a chce ji prodat.
16. 7. 2018|