TÉMA

Casey Affleck

Začíná filmový festival v Benátkách. Zajímají ho ženy a evropská kinematografie

První velkou mezinárodní filmovou přehlídkou, která se od počátku pandemie covidu-19 nekoná on-line, je festival v Benátkách. Na ostrově Lido začíná 2. září. Protikoronavirová opatření ale do sedmasedmdesátého ročníku nejstaršího filmového festivalu na světě přece jen zasáhnou. Přivítá méně hostů i méně návštěvníků. A také program více sází na evropské, tedy zeměpisně bližší tituly.
2. 9. 2020|

Casey Affleck si neumí představit svět bez žen ani bez festivalu ve Varech

Do Karlových Varů se vrátil oscarový herec Casey Affleck. Před dvěma lety tu převzal Cenu prezidenta festivalu, kterou se loni ve festivalové znělce pokoušel prodat v zastavárně. Tentokrát přivezl ukázat svůj druhý režijní počin Světlo mého života. Dystopický příběh se odehrává ve světě téměř bez žen. Sám Affleck říká, že takový svět by byl nesnesitelný – a svoje slova potvrdil i tím, že na červený koberec ho ve Varech doprovodila herečka z tohoto filmu Anna Pniowsky. Pravda, je jí teprve dvanáct.
1. 7. 2019|

Přijede Emma Thompsonová do Varů?

„Nepřijede. Leda by se ozvala sama a řekla: Hele, já bych chtěla přijet,“ vyvrací výkonný ředitel KVIFF Kryštof Mucha spekulace, jestli náhodou ještě nějaká ta hvězda nedorazí na závěr festivalu, jak to tak bývá.
28. 6. 2019|

Ve Varech je asi něco ve vodě, říká Jiří Bartoška. A zve na 54. filmovou kúru

Festival se nedá dělat, pokud v něj člověk nevěří, domnívá se Jiří Bartoška, prezident Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Na úvod 54. ročníku, který začíná 28. června, mluvil v Interview ČT24 o letošních hostech, loňských snězích i budoucnosti festivalového dějiště, hotelu Thermal.
28. 6. 2019|

Znělka 53. Varů: Za jakou cenu zastaví Casey Affleck cenu z Varů?

Herec Casey Affleck, host loňského festivalu v Karlových Varech, dělal doma velký úklid. Pár zbytečných krámů, mezi nimi i Křišťálový glóbus za přínos kinematografii, se rozhodl odnést do zastavárny, že ta veteš třeba nějaké peníze hodí. Aspoň takový je minipříběh 53. ročníku, v němž tradičně účinkují hvězdy minulých Varů a jejímž tématem obvykle bývá návod, co se „zbytečnou“ karlovarskou cenou. Ve skutečnosti ji má Affleck jistě doma na čestném místě.
30. 6. 2018|