TÉMA

Hrušov

V Ostravě vzniká nový logistický park. Už teď nabízí skoro tisícovku pracovních míst

V Ostravě-Hrušově pokračuje výstavba nového logistického parku. V areálu Contea Park Ostrava D1, který buduje developerská společnost Contera na někdejším brownfieldu, vzniklo už 950 pracovních míst. Plánovaná plocha je přibližně 151 tisíc metrů čtverečních průmyslových prostor, první dvě budovy zabírají více než 108 tisíc metrů čtverečních. Celkové náklady projektu přesáhnou 2,9 miliardy korun, dosud firma proinvestovala 1,9 miliardy, uvedli jednatelé Contery Dušan Kastl a Tomáš Jirků.
12. 10. 2022|

Do volební místnosti v ostravském Muglinově nepřišel za dva dny nikdo. Radnice chce okrsek zrušit

Ve volební místnosti v Mateřské škole Keramická v Muglinově ve Slezské Ostravě čekala pětičlenná komise na voliče marně. Přestože tam mohlo přijít odevzdat svůj hlas jednadevadesát lidí, nikdo se během dvou dnů nedostavil.
26. 9. 2022|

V Ostravě vznikne nová administrativní budova. Město za pozemek utrží skoro sto milionů

Město Ostrava prodá soukromému developerovi za 95 milionů korun pozemek v centru města mezi Forem Nová Karolina a Trojhalím, takzvaný Trojzubec. Společnost Contera Investment X tam chce vybudovat administrativní objekt, který bude navazovat na už fungující obchodně-administrativní a rezidenční komplex. O prodeji ve středu rozhodli ostravští zastupitelé.
4. 3. 2020|

Před povodněmi to byla luxusní ostravská čtvrť, teď tam vzniká nový průmyslový areál

V Ostravě-Hrušově začala stavba nové průmyslové zóny Contera Park Ostrava D1. Během pěti let by tam ve výrobních či logistických firmách mělo vzniknout nejméně sedm set pracovních míst. Průmyslová zóna o rozloze 35 hektarů by měla stát až dvě miliardy korun. Zóna vyroste v bývalé luxusní čtvrti, kterou v roce 1997 srovnaly se zemí povodně.
19. 11. 2019|

Olovo zkoroduje, kostel v Hrušově ale ne. Jeho obnova pokračuje

Záchrana památkově chráněného kostela sv. Františka a sv. Viktora v Ostravě-Hrušově pokračuje obnovou vitráží. Novogotický svatostánek je jednou z mála budov zachovaných v kdysi zabydlené městské části.
10. 8. 2018|

Na Ostravsku vzniká nová průmyslová zóna. Práci by dala až sedmi stovkám lidí

Ostravští zastupitelé rozhodli o záměru prodat pozemky v městské části Hrušov, která se má proměnit v novou průmyslovou zónu. Zájemce začalo město hledat už loni a přihlásili se mu čtyři uchazeči. Nakonec se přiklonilo k firmě Contera Management.
26. 6. 2018|