TÉMA

Sazka

Provozovatelé her chystají pro rizikové sázkaře další varování a pomoc

Nedávné fotbalové Euro nebo blížící se olympiáda jsou svátky pro sportovce, ale také příležitosti pro sázkaře. Podíl peněz vsazených přes internet roste. Sami provozovatelé her sdružení v Institutu pro regulaci však odhadují, že asi tři procenta sázejících nemají své chování pod kontrolou. Chystají pro ně další varování i pomoc.
19. 7. 2021|

Lidé v Česku už na fotbalové Euro vsadili přes 66 milionů korun

Největší české sázkové kanceláře evidují přes 66 milionů korun vsazených na mistrovství Evropy ve fotbale, které začíná v pátek večer. Nejvíc zatím lidé sázejí na zápas Belgie s Ruskem, zájem se však očekává hlavně u pondělního utkání české reprezentace se Skotskem. Kanceláře odhadují celkový objem sázek na Euro na více než 2,5 miliardy, což by mělo překonat poslední fotbalové MS v Rusku.
11. 6. 2021|

Sazku od února povede Aleš Veselý, doteď se jí staral o marketing

Novým generálním ředitelem loterijní společnosti Sazka se od února stane dosavadní ředitel marketingu Aleš Veselý. Ve funkci vystřídá Roberta Chvátala, který se stane předsedou představenstva Sazky a nadále bude řídit mateřskou skupinu Sazka Group.
25. 1. 2021Aktualizováno25. 1. 2021, 10:37|

Do Sazky investují fondy Apollo, vznikne Sazka Entertainment. Zaměří se na loterie v Evropě i USA

Globální investiční fondy Apollo vloží 500 milionů eur (zhruba 13,3 miliardy korun) do nově založené společnosti Sazka Entertainment, která by měla investovat do loterijního byznysu v Evropě i USA. Sazka Entertainment se jako dceřiná společnost skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka stane po dokončení transakce stoprocentním vlastníkem sázkové společnosti Sazka Group ze skupiny KKCG, informovala KKCG.
10. 11. 2020|

Daň z příjmu by měla být 15 procent, sněmovní výbor podpořil návrh Babiše

Sněmovní rozpočtový výbor podpořil návrh premiéra Andreje Babiše (ANO) na patnáctiprocentní sazbu daně z příjmu po zrušení superhrubé mzdy. Koaliční ČSSD přitom trvá na devatenácti procentech. Naopak zvýšení odvodů schválili poslanci u hazardu. Z loterií by měl stát inkasovat o pětinu víc.
4. 11. 2020|
OVM

Aukce by mohla zlevnit neomezená mobilní data na sedm set korun, říká Dzurilla

Aukce kmitočtů pro rychlé mobilní sítě 5G by mohla vést ke snížení ceny neomezených mobilních dat na zhruba 700 korun měsíčně, uvedl v pořadu Otázky Václava Moravce v České televizi vládní zmocněnec pro technologie a digitalizaci Vladimír Dzurilla. Současná cena v Česku se u operátorů pohybuje nad tisícem korun.
16. 8. 2020Aktualizováno16. 8. 2020, 16:44|

ČTÚ zahájil tendr na kmitočty pro rychlé mobilní sítě 5G. Nedá se vyloučit kolaps aukce, varuje jeden z operátorů

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) v pátek zahájil výběrové řízení, ve kterém formou elektronické aukce rozdělí rádiové kmitočty pro rychlé mobilní sítě 5G v pásmech 700 MHz a 3400 až 3600 MHz. Samotná aukce by se zřejmě měla uskutečnit na podzim. Na podmínky připravované soutěže si už dříve stěžovali tuzemští operátoři. Vodafone je kritizuje i nyní, T-Mobile plánuje zvážit další kroky, včetně možných žalob. Společnost O2 si chce podmínky nejprve prostudovat.
7. 8. 2020|

„Na ministerstvu pracovali kašpaři bez profesní erudice. Těm byste nesvěřila okresní přebor.“ Pelta u soudu odmítl vinu i způsobení škody

Bývalý předseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Miroslav Pelta u soudu odmítl vinu v kauze sportovních dotací ministerstva školství. Zdůraznil, že jeho počínáním nevznikla nikomu žádná škoda. Zastal se také spoluobžalovaného, šéfa České unie sportu (ČUS) Miroslava Jansty. Obžaloba Peltu viní ze čtyř různých trestných činů včetně podplacení a navedení ke zneužití pravomoci. Hrozí mu až 12 let vězení.
17. 6. 2020Aktualizováno17. 6. 2020, 18:48|

Vteřina dějepisu: Víte, kolik kilo párků byste 22. dubna 1957 koupili za výhru ve Sportce?

„Neříkej, že se ti smůla lepí na paty. Neříkej, že jsi smolař. Dokud jsi nezkusil štěstí v Sazce,“ nabádala k sázení jedna z dobových reklam. V roce 1957 možnosti, jak naráz zbohatnout (byť velmi nepravděpodobně), rozšířila loterijní hra Sportka. První losování se uskutečnilo na Velikonoční pondělí, 22. dubna. Vsazeno bylo přes 1,6 milionu sázenek. Jedna sázka přišla na tři koruny – věděli byste, kolik jste tehdy mohli vyhrát?
22. 4. 2020|

Antimonopolní úřad jako nástroj konkurenčního boje? Podle soudu možná ano, úřad to ale odmítá

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) se mohl stát nástrojem vyřizování účtů v rámci konkurenčního boje. V rozsudku, který posuzoval letošní razii úřadu v sázkové společnosti Fortuna, to uvedl krajský soud v Brně. Zásah v kauze vyšetřování údajného kartelu označili soudci jako nezákonný. Antimonopolní úřad to ale odmítá.
10. 11. 2019|

Stále věří na zázračnou výhru. Češi už třicet let kupují stírací losy, nejslavnější byla Tutovka

Stírací losy jsou na trhu právě třicet let. Prodaly se jich stamiliony, ale jejich obliba mezi lidmi přetrvává. V průměru si jich člověk u největšího prodejce koupí šest ročně a utratí za ně 400 korun.
26. 9. 2019|

Komárkova KKCG se může stát vlastníkem celé Sazky, antimonopolní úřad povolil nákup akcií

Skupina KKCG miliardáře Karla Komárka se může podle Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) stát výlučným vlastníkem Sazka Group. ÚOHS totiž povolil KKCG nákup 25 procent akcií Sazka Group, které ještě nevlastnila. Potřebuje ale i potvrzení dalších regulačních úřadů. Čtvrtinu akcií odkoupila KKCG od Holdingu Emma Capital Jiřího Šmejce.
7. 5. 2019Aktualizováno7. 5. 2019, 14:14|

Automobilky dominovaly ocenění pro Zaměstnavatele roku

V letošním ročníku soutěže Zaměstnavatel roku uspěli výrobci automobilů. V hlavní kategorii nad pět tisíc zaměstnanců triumfovala firma Škoda Auto. V kategorii do pěti tisíc zaměstnanců pak vyhrála automobilka Hyundai. Pouze ve třetí kategorii mezi podniky s maximálně 500 zaměstnanci došlo i na jinou oblast podnikání - zvítězila tam sázková kancelář Sazka. Ocenění uděluje Klub zaměstnavatelů.
11. 6. 2018|

Hra o 950 milionů: Česká unie sportu stáhla žalobu na exšéfa Sazky Hušáka

Česká unie sportu stáhla žalobu na bývalého ředitele Sazky Aleše Hušáka, po kterém požadovala 950 milionů korun jako náhradu za to, že loterijní společnost přivedl ke krachu. Podle předsedy sportovní unie Miroslava Jansty ale není stažení úplné. O stažení žaloby informoval server iHNED.cz.
26. 5. 2018|