TÉMA

Avengers

Spoustu věcí si musíme domyslet, máme ale kanály do studia, říká překladatel „marvelovek“

Filmový vesmír Marvelu rozšiřuje od 16. února akční příběh Ant-Man a Wasp: Quantumania. Do českých kin vstupuje s dabingem i s titulky. Za obojím stojí překladatel Vojtěch Kostiha. Z jednatřiceti filmů ságy Avengers, které vznikly pod hlavičkou Marvelu, jich přeložil dvacet.
16. 2. 2023|

Herečka Johanssonová žaluje Disneyho kvůli premiéře filmu Black Widow. Společnost to ostře odmítá

Americká herečka Scarlett Johanssonová podala žalobu na filmové studio Disney. Společnost podle ní porušila smlouvu, když uvedla její snímek Black Widow na začátku července ve stejný den v kinech i na streamovací službě Disney+, čímž ji měla připravit o smluvní výdělky navázané na tržby v kinech. Společnost již žalobu, která nemá v Hollywoodu obdoby, ostře odmítla.
30. 7. 2021|

V Česku začíná natáčení filmu The Gray Man za půl miliardy. Uzavře centrum Prahy

V Česku se od neděle točí hollywoodský akční thriller The Gray Man s rozpočtem dvě stě milionů dolarů (4,2 miliardy korun). Jde o jeden z největších filmů, které kdy v tuzemsku vznikaly. Měsíční natáčení obsadí hlavně centrum Prahy, kde se chystají rozsáhlé zábory ulic. Ve snímku z produkce Netflixu hrají Ryan Gosling a Chris Evans, filmaři by podle informací ČT24 měli v Česku utratit půl miliardy korun.
25. 6. 2021|

Psát se má kvůli samotnému tvůrčímu procesu, ne s tím, že kniha vyjde, říká autor Prašiny

Když se vydáte z pražského náměstí Míru prudce do kopce, dostanete se do tajuplné čtvrti – zhasne vám mobil, zastaví se hodinky, elektřina přestane fungovat. A právě tady pátrá v dobrodružném příběhu Jirka s Tondou a En po tajemství, které by mohlo změnit svět. Samotné knize s názvem Prašina, která má dvě pokračování, se to už tak trochu povedlo, alespoň pro jejího autora Vojtěcha Matochu. Příběh, který původně, jak říká, psal jen pro sebe, slaví velký úspěch i u čtenářů.
17. 3. 2021|

Sága rodu Skywalkerů míří do finále. Star Wars představily nový trailer

Nová upoutávka láká na devátou epizodu série Star Wars, v níž se završí osudy postav Rey, Finna, Poea a Kyla Rena, které představil snímek Síla se probouzí v roce 2015. Nový film s podtitulem Vzestup Skywalkera má být zároveň finálním příspěvkem ságy, jejíž vyprávění začalo před 42 lety. Studio Disney ale počítá s tím, že v budoucnu vzniknou další snímky ze světa Star Wars, nebudou se však už točit kolem rodiny Skywalkerů.
22. 10. 2019|

Disney se připravuje na dlouhý zápas s Netflixem. Své filmové zisky mohutně investuje

Zisk americké mediální a filmové společnosti Walt Disney ve druhém čtvrtletí meziročně klesl o 51 procent na 1,4 miliardy dolarů (32,2 miliardy korun). Za propadem stojí snaha gigantu konkurovat ve sféře streamovacích služeb firmě Netflix a s tím spojený růst nákladů.
7. 8. 2019|

Masivní nástup komiksových Avengers v kinech lámal rekordy. Historický žebříček mění i v Česku

Žádný rekord nebyl pro komiksové Avengers v kinech dost velký, aby ho velkolepě nepřekonali. Snímek Avengers: Endgame prokázal, že se stal filmovou událostí, kterou je potřeba vidět, a to nejlépe hned o prvním víkendu. Díky tomu tak celosvětové tržby stihly překonat dříve prestižní metu jedné miliardy dolarů a je otázka, jestli nakonec nepokoří i nejúspěšnější film všech dob – Avatara s 2,8 miliardy dolarů. Velký zájem o Avengers ovšem neminul ani Česko.
29. 4. 2019|

Avengers na den Země začali zachraňovat planetu

První diváci viděli na Velikonoční pondělí jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku. Premiéru měl poslední díl Avengers s podtitulem Endgame. Závěr hollywoodské série vstoupí do kin, včetně českých, tento týden ve čtvrtek. Premiéru měl symbolicky na den Země. Právě o její záchranu totiž jde. O vstupenky je rekordní zájem a odborníci odhadují, že komiksový příběh o superhrdinech bude i supervýdělečný.
23. 4. 2019|

Filmová upoutávka týdne: Avengers pojí síly s Captain Marvel

Studio Marvel se zase chystá rozbít bank. Poté, co loni utržil film Avengers: Infinity War teprve jako čtvrtý snímek v historii přes dvě miliardy dolarů a zanechal diváky u otevřeného a temného konce, může pokračování s podtitulem Endgame diváckou hysterii ještě vyšponovat. Už proto, že má uzavřít desetiletí dobrodružství s postavami jako Iron Man, Captain America a Thor.
16. 3. 2019|

Recenze: Infinity War vynese Avengers do filmového nebe a diváky smete ze sedadel

Deset let se na tuhle chvíli u Marvelu připravovali, nikam nechvátali a ve stylu „step by step“ představovali na filmovém plátně v samostatných příbězích superhrdiny, bez kterých by to svět už dávno schytal. Když jsme jich už pár poznali, přišly na řadu týmovky Avengers, kde tihle borci museli spojit své síly, protože agresivní záporáci byli stále silnější. A nenápadně se mezi nimi mihl i král záporáků Thanos (uklizený vzápětí pro finále). Pak v sólovkách pokračovaly story některých nosných figur, do marvelovského univerza se vřítili Strážci galaxie – a karty pro závěrečnou bitvu o všechno byly rozdány. A věřte, že Avengers: Infinity War vás ve stavu blaženého vytržení zarazí na dvě a půl hodiny do sedadel.
27. 4. 2018|