TÉMA

Tomáš Julínek

Mediální svět je jiný než odborný. Je krutý a expertní zásluhy v něm nehrají roli, říká exmluvčí Cikrt k Arenbergerovi

Pro většinu novinářů je ministerstvo zdravotnictví poslední měsíce nejčastějším a nejdůležitějším zdrojem informací. Komunikace s úřadem ale často vázla, dosavadní zkušenosti teď proto žurnalisté srovnávají s novým vedením ministerstva. Pozici Petra Arenbergera (za ANO) a jeho mluvčí v rozhovoru pro pořad Newsroom ČT24 popsal zdravotnický novinář a někdejší mluvčí resortu Tomáš Cikrt. Nový ministr je podle něj zkušený komunikátor, který je ale ve specifické situaci.
21. 4. 2021|

Exministr Julínek odchází po sporech s lékaři z vedení východočeských nemocnic

Bývalý ministr zdravotnictví Tomáš Julínek končí ve vedení tří nemocnic, které provozuje Pardubický kraj. Po rozdělení krajských nemocnic na dvě části se exministr ujal řízení nemocnic v Ústí nad Orlicí, Svitavách a Litomyšli. Po roce se však vyhrotily jeho spory s lékaři.
1. 6. 2018Aktualizováno1. 6. 2018, 16:16|

Exministr Julínek chce od státu 756 tisíc korun za trestní stíhání

Bývalý ministr zdravotnictví Tomáš Julínek (ODS) dál požaduje od státu náhradu za stíhání v kauze letecké záchranné služby. Podal proto dovolání k Nejvyššímu soudu. Domáhá se částky 756 tisíc korun za trestní stíhání a peníze vynaložené na mediální zastupování. České televizi to potvrdila mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 2 Marcela Pröllerová.
13. 4. 2018|