TÉMA

Ondřej Sokol

Velice pozdě jsem začal spoléhat na svou vlastní intuici, říká Viktor Preiss

Viktor Preiss letos oslavil pětasedmdesáté narozeniny. Rozhovory příliš nedává, pro speciální Interview ČT24 se Světlanou Witowskou ale mluvil o svém dětství, studiu i stovkách rolí. V roce 2016 ukončil divadelní kariéru v Divadle na Vinohradech po více než třech dekádách strávených v této instituci. V rozhovoru říká, že jeho kariéra na jevišti začala nenápadně, nakonec tam ale strávil dvě třetiny života.
17. 10. 2022|

Odkud se vzal Krakonoš? Jeho chalupa stojí v brněnském televizním studiu

Novou vánoční pohádku s názvem Krakonošovo tajemství natáčí v těchto dnech režisér Peter Bebjak v brněnském studiu České televize. První část se zimními záběry má štáb už za sebou, po natáčení studiových záběrů se vypraví do dalších krajů Česka. Roli pána hor ztvární herec David Švehlík.
3. 8. 2022Aktualizováno3. 8. 2022, 16:24|

Mordparta 1. oddělení se dostala na Divoký východ. V Devadesátkách vyšetřuje Jonáka či Mrázka

Česká televize začíná vysílat kriminální seriál, který dějově předchází divácky oblíbeným Případům 1. oddělení. Devadesátky se vrací do doby, kdy mafiáni mohli vše, zatímco policie jen to, co si vybojovala. Scénář pro Českou televizi napsal Matěj Podzimek a opět i bývalý kriminalista Josef Mareš. První díl uvede ČT1 9. ledna od 20:10.
9. 1. 2022|

Beata Parkanová pokračuje v rodinných chvilkách. V novém filmu dala slovo prarodičům

Na konci šedesátých let se odehrává druhý celovečerní film Beaty Parkanové Slovo. Drama o rodinných vtazích pod tlakem doby natáčí pětatřicetiletá režisérka podle svého scénáře a skutečného rodinného příběhu. V hlavních rolích se představí Martin Finger a Gabriela Mikulková.
18. 11. 2020|

Umělci a moderátoři budou moci odhodit roušky. Výjimku schválila vláda

Herci a další umělci se můžou zbavit nepohodlného zakrývání dýchacích cest, schválila to ve čtvrtek vláda. Ti, kteří se vrátili ke své práci, museli mít doposud roušky, stejně jako všichni ostatní lidé v Česku. Výjimka z protipandemických opatření se týká například i moderátorů ve zpravodajství. Zakrývání úst přináší problémy například neslyšícím, kteří dokáží za normálních okolností odezírat ze rtů.
30. 4. 2020|

Glosa: Martin Myšička, Ondřej Sokol, Apolena Veldová jako šéfové. Je to správně?

Nejprve se v lednu 2017 stal šéfem Dejvického divadla Martin Myšička. Loni v září nastoupil na místo uměleckého šéfa Činoherního klubu Ondřej Sokol. A minulý měsíc vešlo ve známost, že soubor činohry Divadla J. K. Tyla v Plzni povede od sezony 2019/2020 Apolena Veldová. Všechno herci.
15. 2. 2019|

Chvalte Hospodina i hospodu. Sopranistky pořádají církevní mejdan

Šest hereček a živá kapela se sešly v nejnovější inscenaci Činoherního klubu. Sopranistky tam režíruje Ondřej Sokol jako své první představení ve funkci uměleckého šéfa této pražské scény.
14. 2. 2019|

Zločin a zkáza v České televizi. Vyšetřovat bude Roden, Sokol, Rapl i strážmistr Topinka

Česká televize schválila v loňském roce do výroby celkem 390 projektů, diváci se mohou těšit na nové filmy, seriály, dokumenty i zábavné pořady. Jako ochutnávku představuje ČT třináct chystaných novinek z dramatické tvorby. Filmy, minisérie a seriály mají jedno společné – zločin a zkázu.
5. 4. 2018|