TÉMA

Petr Nikl

„Ke konci si možná půjdeme po krku.“ Polovina Tvrdohlavých společně tvoří v Mikulově

Volné umělecké sdružení Tvrdohlaví se sice už dávno rozpadlo, jeho členové se ale v menším či větším počtu potkávají čas od času na společných výstavách. Další takovou příležitostí je Mikulovské výtvarné sympozium, u jehož založení před třiceti lety Tvrdohlaví stáli. V letošním ročníku se tu sešli na několikatýdenní tvůrčí „dílně“, ze které vzejde výstava.
19. 7. 2023|

Překážkou je ruka se svými návyky a omezeními. Výtvarník Petr Nikl odhaluje Samovolnosti

V pražské galerii Millennium jsou k vidění práce výtvarníka, divadelníka a hudebníka Petra Nikla. Ten u nich částečně potlačuje své já a nechává hrát náhodu. Říká jim Samovolnosti.
10. 2. 2023|

Zlínský Zlatý střevíček převezmou Heřmánek a Zedníček. Světovou premiéru bude mít Cesta do Tvojzemí

Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež Zlín Film Festival udělí cenu Zlatý střevíček hercům Pavlu Zedníčkovi a Karlu Heřmánkovi. 62. ročník festivalu se uskuteční od 26. května do 1. června a zahájí jej světová premiéra celovečerního animovaného snímku Cesta do Tvojzemí.
5. 5. 2022|

Dobrá dětská kniha má bavit i dospělé. Své „vedlejšáky“ vystavují Nikl, Franta nebo Chalánková

V pražském centru DOX vystavuje čtrnáct současných výtvarníků. Přestože se věnují v první řadě volné tvorbě, na výstavě s názvem Fenomeander se představují jako ilustrátoři. Instalace ukazuje, jakou podobu může mít dětská literatura.
27. 7. 2021|

Zlínský festival pro děti a mládež začne s opicí, slaví výročí Československa

Ke stému výročí vzniku samostatného Československa se připojí i Zlín Film Festival. Československé filmy pro děti a mládež doplní v 58. ročníku také rakouské filmové okénko. Organizátoři představili spolu s hlavním programovým tématem i letošní vizuál - od 25. května do 2. června Zlín opět obsadí hravé opice výtvarníka Petra Nikla.
1. 3. 2018|