TÉMA

Jaroslava Němcová

OKsystem bude dál spravovat systém na výplatu dávek. Ministerstvo práce s ním znovu prodlužuje smlouvu

Ministerstvo práce (MPSV) znovu prodlužuje smlouvu na provoz informačních systémů pro vyplácení dávek se společností OKsystem. Kontrakt, který vyprší na konci roku, podepíše úřad do poloviny února. Pokud by se mu do té doby nepodařilo vybrat v soutěži nového provozovatele, osloví dosavadní firmu k další spolupráci. Trvat by měla případně do doby, než by vybraný vítěz nastoupil, uvedlo ministerstvo práce.
23. 12. 2020|

Ministryně Němcová chce snížit dávky na bydlení. Podle odborníků přibude bezdomovců

Ministerstvo práce zmírnilo své návrhy na citelné snížení dávek na bydlení početným rodinám a obyvatelům ubytoven. Dál ale počítá s menšími částkami a zmenšením okruhu lidí, kteří by měli mít na pomoc nárok. Vedení resortu s novelami, které vyvolaly kritiku odborníků, radnic, krajů, odborů i některých politiků, dál počítá. Návrh teď posuzuje legislativní rada vlády.
8. 6. 2018|
Interview ČT24

Ministryně v demisi Němcová: Důchodovou reformu začneme analýzou prvního pilíře

Na příští rok chystá vláda v demisi největší zvýšení důchodů v historii Česka. Ministryně práce a sociálních věcí v demisi Jaroslava Němcová (ANO) by však chtěla, aby po dílčích krocích následovala důchodová reforma. Začít chtějí analýzou prvního pilíře, ze kterého se nyní vyplácí starobní důchody. Uvedla to v pořadu Interview ČT24.
27. 3. 2018|
90‘ ČT24

Vláda chystá největší zvýšení důchodů v historii Česka. Zaznívají obavy, zda na to bude mít

Ve dvou krocích chce vláda zvýšit v příštím roce důchody. Projde-li její novela zákona o důchodovém pojištění parlamentem, budou nejdříve všechny důchody zvýšeny o 320 korun (růstem základní výměry) a potom přibude řádná valorizace. Celkově by se pak průměrný důchod měl zvýšit o 918 korun měsíčně, uvedla ve středečním pořadu Devadesátka ČT24 mnistryně práce a sociálních věcí v demisi Jaroslava Němcová (ANO). Návrh má sice v parlamentu podporu většiny stran, zajímají se však, jak chce kabinet toto největší zvýšení penzí v historii České republiky dlouhodobě financovat.
1. 3. 2018|