TÉMA

Antonov

Za zničení největšího letadla světa v Hostomelu může vedení ukrajinského leteckého závodu, tvrdí rozvědka

Zničení ukrajinského nákladního letadla Mrija v prvních dnech ruské invaze loni v únoru zavinilo vedení ukrajinského leteckého závodu Antonov, uvedl zpravodajský web BBC News s odkazem na ukrajinskou tajnou službu SBU. Vedení podniku totiž podle SBU neumožnilo ukrajinské národní gardě, aby zajistila obranu letiště Antonov u Kyjeva, kde letadlo stálo.
10. 3. 2023|

Ukrajina drží smutek za oběti leteckého neštěstí. Selhal zřejmě senzor

Ukrajina drží státní smutek kvůli páteční havárii vojenského letounu s 27 armádními piloty a kadety na palubě, píše server Ukrajinska pravda. Pouze dva lidé havárii přežili, jeden z nich ale vážným zraněním krátce nato podlehl. Antonov An-26 se zřítil při přistávacím manévru u města Čuhujiv v Charkovské oblasti a po dopadu na zem začal hořet.
26. 9. 2020Aktualizováno26. 9. 2020, 15:51|

Na východě Ukrajiny se zřítil vojenský letoun, 25 mrtvých

25 lidí zahynulo, když se v pátek večer na východě Ukrajiny zřítil vojenský letoun. Antonov An-26 podle ukrajinské civilní ochrany havaroval u města Čugujev v Charkovské oblasti. Dva lidé údajně neštěstí přežili. Podle ukrajinských úřadů šlo o cvičný let. Na místě jsou záchranáři, v sobotu tam dorazí prezident Volodymyr Zelenskyj.
25. 9. 2020|

Obří antonov se vznese nad Mošnov. Poveze 80 tun pražců a výhybek

Na mošnovském letišti přistálo dosud vůbec největší letadlo světa, které se vyrábí sériově. Model Antonov 124 Ruslan by měl z Mošnova odvézt na 80 tun železničního materiálu. Zakázka míří do Indonésie.
29. 1. 2018|