TÉMA

Novomlýnské nádrže

Řidičům mířícím do Rakouska se od března cesta protáhne. Most přes Novomlýnské nádrže se uzavře

Silničáři dokončují přípravu objízdných tras v okolí Novomlýnských nádrží. Od 11. března totiž Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) uzavře hlavní silnici 52, která spojuje Brno s Rakouskem. Dělníci se pustí do opravy mostu, který je v havarijním stavu a překrývá ho proto kovová konstrukce. Podobné provizorní mosty rostou právě i na objížďkách. Náporu dopravy během uzavírky se obávají obyvatelé dotčených obcí.
21. 2. 2020|

Úpí pod koly aut. Provizorní most přes Nové Mlýny hlukem obtěžuje okolní vesnice

Hlavní tah na Vídeň, silnice 1/52 přes Novomlýnské nádrže, trápí nejen policisty a řidiče, ale také okolní obyvatele a silničáře. Ti první si stěžují na hluk aut projíždějících po provizorním mostě, ti druzí zase na to, že se i provizorní most ničí. Řešením mají být podle nich nové kamery, které budou hlídat dodržování maximální povolené rychlosti dvacet kilometrů v hodině.
25. 7. 2019|

Přes Novomlýnské nádrže už auta projedou. Omezení potrvá do roku 2020

Osobní i nákladní auta už můžou jezdit po provizorním mostě přes Novomlýnské nádrže. Ocelová konstrukce je postavená přes původní most, který je v havarijním stavu. Trasa byla kvůli stavbě konstrukce uzavřená od neděle, auta místem projíždějí od čtvrtka.
30. 11. 2018|

Přes Novomlýnské nádrže se bude od soboty jezdit kyvadlově. Projedou tudy i kamiony

Most přes Nové Mlýny na jižní Moravě se zavírat nebude. Při čtvrteční návštěvě regionu to řekl ministr dopravy v demisi Dan Ťok (za ANO). Ředitelství silnic a dálnic přitom před dvěma týdny mluvilo o tom, že současný nápor dopravy stavba na trase mezi Vídní a Brnem nemusí vydržet. Podle nových statických výpočtů ale semafory řízená doprava na most pustí i kamiony.
3. 5. 2018|

Jihomoravský kraj vycouval z projektu čínských lázní. Pozemky v Pasohlávkách prodá tomu, kdo nabídne nejvíc

Zastupitelé Jihomoravského kraje schválili záměr prodat pozemky, na kterých chce vybudovat čínská společnost RiseSun lázeňský komplex za více než miliardu korun. Cena pozemků se odhaduje na zhruba 350 milionů korun. Kupec vzejde z veřejného nabídkového řízení a musí se zavázat k vybudování lázní.
15. 1. 2018|