TÉMA

Adam B. Bartoš

Podmínka pro Adama B. Bartoše za protižidovské texty platí. Soud zamítl jeho dovolání

Podmínka pro předsedu Národní demokracie Adama B. Bartoše za vydávání protižidovských knih platí. Nejvyšší soud odmítl jeho dovolání, zjistila ČT z úřední desky soudu. Předseda krajně pravicové Národní demokracie byl souzen za protižidovské texty a projevy na internetu.
7. 8. 2019|
Ústavní soud

Adam B. Bartoš neuspěl se stížností. Za protižidovský nápis v Polné dostal podmínku

Ústavní soud (ÚS) odmítl stížnost předsedy Národní demokracie Adama B. Bartoše v kauze antisemitského textu na hrobě zavražděné dívky v Polné na Jihlavsku. Justice mu pravomocně vyměřila rok vězení s dvouletým podmínečným odkladem. Odmítnutí stížnosti je patrné z justičních databází, odůvodnění zatím ústavní soudci nezpřístupnili.
18. 12. 2018|

Adam B. Bartoš dostal podmínku za protižidovské texty. U soudu argumentoval názory Zemana

Odvolací soud potvrdil předsedovi Národní demokracie Adamovi B. Bartošovi dvouletý podmíněný trest s tříletou zkušební dobou za vydávání protižidovských knih, článků a komentářů a za protižidovské, protimigrantské a protiislámské projevy. Bartoš se tím podle soudů dopustil popírání a schvalování genocidy, podněcování nenávisti a hanobení národa. Rozsudek je pravomocný. Bartoš plánuje dovolaní k Nejvyššímu soudu.
1. 11. 2018Aktualizováno1. 11. 2018, 14:35|

Bartoš dostal za protižidovské texty dvouletou podmínku. Hájil se i slovy Milady Horákové

Adam Benjamin Bartoš dostal za popírání a schvalování genocidy, podněcování nenávisti a hanobení národa dvouletý podmíněný trest s tříletou zkušební dobou. Činu se podle soudu dopustil vydáváním protižidovských knih či svými články a komentáři. Rozsudek není pravomocný. Bartoš se odvolal na místě a odvolání zvažuje i státní zástupkyně.
26. 1. 2018Aktualizováno26. 1. 2018, 15:23|

Soud s Bartošem obžalovaným z popírání holocaustu se protahuje. Obhajoba chce, aby se četly noviny

Až tři roky vězení hrozí Adamu B. Bartošovi, který je obžalován mimo jiné z popírání a schvalování genocidy. Soud s ním se však protahuje. A to kvůli čtení celých vydání novin jeho strany, které si obžalovaný vyžádal. Bartoš byl už nedávno odsouzen k podmínce za protižidovský text, který zanechali u hrobu zavražděné Anežky Hrůzové v Polné na Jihlavsku.
11. 1. 2018|

Podmínka pro Bartoše za antisemitský text platí, Nejvyšší soud odmítl dovolání

Roční podmínka pro předsedu Národní demokracie Adama B. Bartoše za protižidovský text zveřejněný u hrobu děvčete, jejíž smrt vyvolala na konci 19. století v Čechách vlnu antisemitismu, platí. Trest potvrdil Nejvyšší soud, který odmítl Bartošovo dovolání. České televizi to potvrdil Okresní soud v Jihlavě, který věc rozhodoval v prvním stupni.
4. 1. 2018|