TÉMA

Zubří

Fialová krása letos bez diváků. Lačnov zakázal vstup na šafránové louky

Na loukách a v zahradách v Lačnově na Vsetínsku rozkvetl vzácný šafrán bělokvětý. Na květy se každoročně jezdí dívat stovky lidí. Obec Lačnov ale letos vzhledem k mimořádným opatřením vlády zakázala na louky vstup. Není schopná zajistit, aby se na místě nescházelo mnoho lidí.
16. 3. 2020|

Vaculín odmítá složit zastupitelský mandát. Čelí kritice poté, co pomohl prosadit novou krajskou nemocnici

Zastupitel Zlínského kraje Lubomír Vaculín (ČSSD) se svého mandátu nevzdá. „Rád bych i nadále pracoval ve prospěch sociální demokracie a především ve prospěch občanů Zlínského kraje,“ uvedl Vaculín v pátečním prohlášení. Loni v prosinci svým hlasem v zastupitelstvu pomohl ke schválení stavby nové krajské nemocnice ve Zlíně, kterou prosazoval hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL). Opoziční ČSSD byla proti, projekt dlouhodobě kritizuje, chtěla nejdříve posoudit možnost rekonstruovat a dostavět nynější areál zlínské nemocnice.
17. 1. 2020|

Koalice ve Zlínském kraji je kvůli nemocnici v ohrožení. ANO bude jednat o jejím ukončení, podle Čunka je stejně nefunkční

Krajský předseda hnutí ANO ve Zlínském kraji a krajský zastupitel Pavel Pustějovský navrhne na lednovém krajském předsednictvu hnutí ukončení krajské koalice. Důvodem je podle něj způsob, jakým lidovecký hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL) v pondělí prosadil stavbu nové krajské nemocnice ve Zlíně-Malenovicích.
17. 12. 2019|

Soud zprostil obžaloby střelce, který zabil štamgasta na Valašsku. Jednal v nutné sebeobraně

Krajský soud v Olomouci zprostil obžaloby jednapadesátiletého Milana Sobotku, který zastřelil hosta v restauraci v Zubří na Vsetínsku. Za zabití štamgasta mu hrozilo deset let vězení. Podle soudu však jednal v nutné sebeobraně. Roli hrály i posudky znalců, podle kterých Sobotka jednal v akutní stresové situaci. Pachatel se už dříve k činu přiznal.
19. 11. 2019Aktualizováno19. 11. 2019, 14:33|

Po několika letech dohadů a třech referendech mají v Zubří nové koupaliště za sto milionů

V Zubří na Vsetínsku otevřeli nové venkovní koupaliště. Stavbu krytého bazénu, který měl být součástí multifunkčního areálu, obyvatelé v referendu odmítli. Rekreační prostor, který počítá i s restaurací, wellness centrem a kuželnou, přišel město na sto deset milionů korun.
15. 8. 2019|

Referendum napotřetí. Obyvatelé Zubří znovu řeknou, zda chtějí krytý bazén

Obyvatelé Zubří na Vsetínsku se mohou v lednu opětovně vyslovit v referendu, zda souhlasí se stavbou krytého bazénu. Vyhlášení referenda v termínu prvního kola prezidentských voleb 12. až 13. ledna ve čtvrtek schválili zastupitelé města, pro bylo 20 z 21 zastupitelů. Referendum se ve městě uskuteční už potřetí.
14. 12. 2017Aktualizováno14. 12. 2017, 19:16|