TÉMA

Opel

Liberec vydražil patnáct odtažených aut za 36 tisíc korun, většinou na díly

V Liberci vydražili prvních patnáct aut bez platné technické kontroly, která magistrát nechal odtáhnout z ulic. Přestože z některých vozů už byly jen vraky, prodaly se všechny. Do aukce se registrovalo sedmnáct zájemců, většinou chtěli vozy na náhradní díly. Dohromady dražba vynesla přes třicet šest tisíc korun.
10. 8. 2022|

30 let zpět: Americká firma General Motors pořádala kurz pro zaměstnance

Společnost General Motors uspořádala před třiceti lety jako první zahraniční firma ve svém oboru vzdělávací kurz pro zaměstnance všech svých prodejců značky Opel. Školení proběhlo v Hotelu Amerika ve Velkém Meziříčí a jeho obsahem byla nejen oprava a údržba vozů, ale také přístup a vztah k zákazníkovi.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
27. 2. 2021|

Akcionáři schválili fúzi PSA a Fiat Chrysler. Vznikne tak čtvrtá největší automobilka na světě

Akcionáři francouzské automobilky PSA i italsko-amerického výrobce aut Fiat Chrysler (FCA) schválili fúzi. Sloučený podnik ponese název Stellantis a stane se čtvrtým největším výrobcem aut na světě.
4. 1. 2021Aktualizováno4. 1. 2021, 22:30|

Automobilky Fiat Chrysler a PSA Group jednají o fúzi

Italsko-americký výrobce automobilů Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a francouzská automobilka PSA Group jednají o fúzi. Dřívější informaci listu Financial Times potvrdily obě firmy. Jejich sloučením by podle agentury Reuters vznikl jeden z největších světových výrobců aut s tržní hodnotou téměř 50 miliard dolarů (1,1 bilionu korun). Obě společnosti dohromady za loňský rok prodaly 8,7 milionu vozů, což by ze sloučené firmy dělalo čtvrtou největší automobilku světa.
30. 10. 2019|

Frankfurtský autosalon sází na ekologii, svůj první elektromobil představila i Škoda

Začíná autosalon ve Frankfurtu. Má sice méně vystavujících, novinek je ale i tak dost, zejména u vozů poháněných elektřinou. Jedním z nich je i první elektromobil od Škody Auto, model Citigo iV, který se má stát nejdostupnějším elektroautem na českém trhu.
10. 9. 2019|

Ženevský autosalon předvádí novinky. Ukáže elektroauta i sportovní vozy

Více než stovku světových a evropských výstavních premiér letos ukazuje 89. ročník mezinárodního autosalonu, který začal v úterý v Ženevě. Na nejdůležitější přehlídce první části roku se mimo jiné představí crossovery Škoda Kamiq a Kia e-Soul, Renault Clio nebo BMW 3 Touring. První dva dny jsou vyhrazeny pro novináře a odborníky, veřejnosti se přehlídka otevře od čtvrtka.
5. 3. 2019|

S emisemi měl podvádět také Opel. Bude muset svolat 100 tisíc aut

Německá policie kvůli podezření z podvodů s emisemi u naftových vozů provedla razii v kancelářích automobilky Opel v Rüsselsheimu a Kaiserslauternu. Německé ministerstvo dopravy následně oznámilo, že spolkový úřad pro motorová vozidla KBA nařídí automobilce Opel svolat k úpravě zhruba 100 tisíc vozů kvůli nepřípustnému systému pro regulaci emisí.
15. 10. 2018Aktualizováno15. 10. 2018, 17:39|

Francouzská PSA, která koupila Opel, chce od Američanů zpět část peněz. Auta moc dýmí

Francouzský výrobce automobilů PSA Group požaduje po americké společnosti General Motors zpět zhruba polovinu z 1,3 miliardy eur, v přepočtu 33 miliard korun, které letos zaplatil za její divizi Opel. Důvodem jsou problémy Opelu související s plněním nových limitů pro emise oxidu uhličitého.
29. 11. 2017|