TÉMA

Volby2017

Volby 2017

Lánská defilé končí, stranická jednání s prezidentem ale situaci neodblokovala

Čtvrteční schůzkou se Starosty skončil v Lánech seriál setkání prezidenta Miloše Zemana s představiteli stran a hnutí, jejichž kandidáti dostali v říjnových volbách od voličů vstupenku do sněmovních lavic. Hlava státu si politiky zvala do Lán podle „pořadí na pásce“, více než dvoutýdenní seriál rozhovorů tudíž zahajoval šéf vítězného hnutí ANO Andrej Babiš, který si z prezidentské rezidence odnesl i pověření jednáním o sestavení vlády.
16. 11. 2017|
Volby 2017

Kauza Čapí hnízdo hnutí ANO v Olbramovicích neuškodila. Uspělo i v dalších obcích spojených s Agrofertem

Olbramovice na Benešovsku jsou obec s dvanácti stovkami obyvatel, kde ve volbách drtivě uspělo hnutí ANO. Je to také místo, kde stojí farma Čapí hnízdo. Ještě lepší výsledek získalo hnutí v Lovosicích v Ústeckém kraji, kde stojí známá chemička společnosti Agrofert. Pro „Babišovy poslance“ tam hlasovala téměř polovina voličů. Hnutí ale naopak příliš nebodovalo v jihočeských Vodňanech, kde Agrofert vlastní známou drůbežárnu.
22. 10. 2017|
Volby 2017

Kuřárny do hospod, navrhuje Kaňkovský. Nechte zákaz cigaret chvíli fungovat, oponují Heger s Běhounkem

Protikuřácký zákon přišel znovu na přetřes mezi hosty páteční předvolební debaty ČT na téma Zdravotnictví. Lídr kandidátky KDU-ČSL na Vysočině Vít Kaňkovský ctí zákaz kouření jako ochranu nekuřáků, kteří tvoří většinu populace. Kuřáci nám ale ze světa nevymizeli, říká Kaňkovský, a to vidí jako dostatečný důvod přidat do zákona povolení kuřáren v restauracích a dalších institucích. První muž kandidátky TOP 09 na Královéhradecku Leoš Heger se naproti tomu s lídrem kandidátky ČSSD na Vysočině a hejtmanem Jiřím Běhounkem shodli, že zákon je potřeba nechat nějaký čas beze změn, aby se vůbec mohla ukázat jeho funkčnost.
14. 10. 2017|
Volby 2017

Mají být e-recepty pro lékaře povinné? Podle Vyzuly (ANO) ubyde byrokracie, podle Svobody (ODS) nepřinášejí nic nového

Praktičtí lékaři, specialisté i zubaři ohlásili na příští týden protest. Nelíbí se jim jednak to, že stát přidává hlavně lékařům v nemocnicích, a vadí jim i nadměrná byrokracie. Kritizují přitom hlavně elektronické recepty, které mají být od příštího roku povinné. Ve středu 18. října tak zůstane odhadem třetina ordinací zavřená. V předvolební debatě ČT24 se většina hostů shodla, že je zatím projekt e-receptu nedotažený, výhody ovšem přinese v budoucnosti. Rozdíly v názorech ovšem panovaly v tom, zda má být povinný pro všechny lékaře.
13. 10. 2017|