TÉMA

Jaroslav Klaška

Duely senátních voleb přinesly prohry zkušených osobností, k vítězství ale stačil i rozdíl 27 hlasů

Druhé kolo voleb do třetiny Senátu přineslo i několik zajímavých soubojů. Kdo s kým prohrál a kde bylo vítězství nejtěsnější? Web ČT24 přináší několik poznámek politologa a analytika ČT Kamila Švece.
11. 10. 2020|

Senátorem v obvodu Vyškov bude Zitterbart. Vyhrál o 27 hlasů

Senátorem ve volebním obvodu Vyškov bude Karel Zitterbart (za STAN). Ve 2. kole senátních voleb získal 50,08 procenta hlasů. Druhý Jaroslav Klaška (KDU-ČSL) dostal 49,91 procenta hlasů. Druhého kola voleb se zúčastnilo 14,43 procenta voličů, v prvním kole před týdnem hlasovalo 39,50 procenta.
10. 10. 2020Aktualizováno10. 10. 2020, 16:56|

Senátní duel na Vyškovsku: O křeslo v horní komoře se utkají Jaroslav Klaška a Karel Zitterbart

ČT24 připravila duely všech kandidátů do Senátu, kteří postoupili do druhého kola a kteří tak mají reálnou šanci stát se zákonodárci v horní komoře parlamentu. V obvodu číslo 57 – Vyškov se utkají architekt Jaroslav Klaška (KDU+ODS+TOP 09) a dětský lékař a onkolog Karel Zitterbart (za STAN). Klaška z prvního kola postoupil s 27,67 procenta hlasů, Zitterbart pak s 27,15 procenta hlasů. K volbám přišlo 39,5 procenta voličů. O tom, kdo z kandidátů nakonec místo v Senátu získá, se rozhodne ve druhém kole, které bude v pátek od 14 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin.
7. 10. 2020|

V obvodu Vyškov půjdou do senátního souboje Jaroslav Klaška (KDU-ČSL) a Karel Zitterbart (za STAN)

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Vyškov postoupili Jaroslav Klaška (KDU-ČSL) a Karel Zitterbart (za STAN). Klaška má 27,67 procenta hlasů, druhý Zitterbart 27,15 procenta hlasů. Voleb se zúčastnilo 39,50 procenta voličů, o hlasy usilovalo pět kandidátů. Mezi nimi i současný senátor Ivo Bárek (ČSSD), který dostal 22,17 procenta hlasů a skončil na třetím místě.
3. 10. 2020|
Volby 2017

EET by některé nevládní strany rušily. Účtenkovku ale kritizují i lidovci

Jednou z novinek, které zavedla končící vláda, je i elektronická evidence tržeb – povinnost vydávat účtenky a registrovat je na serverech finanční správy. Členové koaličních stran se novinky v předvolební debatě České televize na téma Státní finance zastávali. Andrej Babiš (ANO) evidenci označuje za revoluční projekt, zatímco sociální demokraté podle Bohuslava Sobotky (ČSSD) podporují její dokončení ve třetí a čtvrté fázi. Na druhé straně ODS, TOP 09 nebo SPD jasně říkají, že by EET zrušily.
3. 10. 2017|
Volby 2017

Bez eura skončíme jako Ukrajinci, varuje Kalousek. Babiš nechce ručit za Řeky

„Jestliže nepřistoupíme k euru, ujede nám vlak a našim dětem a vnukům připravíme osud, který dnes mají Ukrajinci, kteří sem jezdí za prací,“ varoval v pondělní předvolební debatě České televize lídr středočeské kandidátky TOP 09 Miroslav Kalousek. Naopak ostře proti přijetí eura se postavil lídr hnutí ANO Andrej Babiš. Třetí bývalý ministr financí ve studiu a zástupce sociální demokracie Bohuslav Sobotka uvedl, že v Česku v současnosti není pro přijetí eura dostatečná podpora veřejnosti.
3. 10. 2017|
Volby 2017

Rozpočet je podle Pirátů virtuální číslo. Zprůhlednili by ho do poslední faktury

I když byl loni plánován schodek 70 miliard, rozpočet skončil velkým přebytkem. Na příští rok je v plánu rozpočet s 50miliardovým schodkem. Zatímco zástupci STAN nebo Zelených v předvolební debatě České televize na téma Státní finance vznesli požadavek vyrovnaného rozpočtu, vládní strany jeho vývoj brání. Podle Pirátů je ale rozpočet vlastně virtuální číslo. Rozpočet by podle nich měl být navíc rozklikávací, aby byl pro občany transparentní. Hosté debaty zastupují subjekty kandidující do Poslanecké sněmovny v říjnových volbách, jejichž volební potenciál jim dává šanci na úspěch.
3. 10. 2017|