TÉMA

Markéta Wernerová

Volby 2017

Komu se nelíbí, že Babiš vlastní média, ať je nečte, poradil Procházka z ANO

„Neviděl jsem žádnou analýzu, že by média, která vlastnil Andrej Babiš, psala v jeho prospěch,“ řekl v předvolební diskuzi České televize kandidát ANO na Karlovarsku Roman Procházka. Komu se nelíbí, že Babiš za médii stojí, ať je nečte, doporučil. Podle komunistické kandidátky z téhož kraje Evy Valjentové taková rada neobstojí, neboť média na veřejnost silně působí.
30. 9. 2017Aktualizováno30. 9. 2017, 02:10|
Volby 2017

Jak na strašidelné domy ve městech? Vyvlastněním i finanční kompenzací za památkovou ochranu

V průzkumu pro ČT se přes 90 % respondentů domnívá, že by měl stát podporovat rekonstrukci památkově chráněných objektů, jako jsou hrady či zámky nebo památkově chráněné vily. Jenže realita je pak jiná: v řadě měst takto památkově chráněné budovy chátrají a úředníci na jejich vlastníky nedosáhnou. Jak tuto situaci změnit, to bylo téma pro deset zástupců politických stran v předvolební debatě ČT.
29. 9. 2017Aktualizováno30. 9. 2017, 01:19|
Volby 2017

Politici chtějí vícezdrojové financování kultury a její přístupnost v regionech

„V první řadě jde o peníze,“ prohlásila v předvolební debatě České televize o kultuře a jejím financování komunistická kandidátka Eva Valjentová. Zatímco pravice hovoří především o vícezdrojovém financování či stabilních podmínkách, z nichž by instituce těžily, levicové strany chtějí zlepšit dostupnost kultury v regionech. Třeba zelení věří, že k tomu pomůže snížené vstupné ve veřejnoprávních institucích a digitalizace kulturních obsahů.
29. 9. 2017Aktualizováno30. 9. 2017, 01:18|
Volby 2017

Vedení ČSSD schválilo návrhy na lídry kandidátek. Chybí už jen jižní Čechy

Předsednictvo ČSSD schválilo návrhy na další lídry krajských kandidátek pro podzimní volby do Poslanecké sněmovny. Vybraní už jsou ve 13 krajích. Zbývají jen jižní Čechy, odkud zatím vedení nedostalo žádný návrh. O konečné podobě kandidátek nyní budou hlasovat krajské organizace.
31. 3. 2017|