TÉMA

Klip týdne

Klip týdne: Sólovka Coreyho Taylora paroduje a baví

Nové hudební video ke skladbě Samantha's Gone vydal tento týden Corey Taylor. Ta pochází z jeho debutového sólového alba CMFT a frontman Slipknotu si tam tak trochu dělá legraci nejen sám ze sebe.
17. 1. 2021|

Klip týdne: Kittchen lákají na novou desku Rohlíky

Deset let od debutového alba Menu vydávají Kittchen nové, v pořadí čtvrté studiové album s názvem Puls. Ohlašuje jej singl Rohlíky, jehož doprovodné video se točilo v Lese sebevrahů.
10. 1. 2021|

Klip týdne: Poláková už není Nafrněná sama. A navíc je i Svobodomyslná

Novou verzi své známé skladby Nafrněná představila přesně před týdnem Bára Poláková. Přizvala si k tomu své neméně známé kamarádky a upozorňuje v ní na téma domácího násilí.
3. 1. 2021|

Klip týdne: Dropkick Murphys o Vánocích vzpomínají na ty, již už s nimi nejsou

Jeden vánoční song si v těchto časech střihli i irsko-američtí Dropkick Murphys. Avšak na rozdíl od předchozí Season's Upon Us, která je typickou sváteční skladbou, to tentokrát pojali trochu jinak. I Wish You Were Here je totiž vzpomínkou na ty, kteří už s nimi nejsou.
27. 12. 2020|

Klip týdne: Paul McCartney hledá svou cestu

První singl ze svého nového, v pořadí již osmnáctého sólového alba vydal tento týden Paul McCartney. Skladba nese název Find My Way a v jejím doprovodném videu ikona The Beatles nejen zpívá a brnká na kytaru, ale hraje i na piano nebo bicí soupravu.
20. 12. 2020|

Klip týdne: Taylor Swift jako Alenka v říši divů

Své fanoušky překvapila tento týden americká zpěvačka, textařka a skladatelka Taylor Swift. Několikanásobná držitelka Grammy totiž vydala své již druhé letošní album, jež podpořila úvodním singlem Willow.  Vydání nového alba pak ohlásila pouhý jeden den dopředu.
13. 12. 2020|

Klip týdne: Nebuďte lidskými roboty, varují Blitz Union

Blitz Union, tuzemští pionýři EDM-rocku, vydávají nový singl Human Robot, podpořený animovaným videem. Kapela slibuje oproti předešlým singlům trochu jiný sound a odlišnou polohu zpěvů.
6. 12. 2020|

Klip týdne: Je nějaký život na Marsu? ptá se Yungblud

Novinku v podobě skladby Mars představil v pátek britský zpěvák, rapper a textař Yungblud. Skladba, stejně jako několik předchozích, pochází z chystaného alba Weird!
29. 11. 2020|

Klip týdne: Novinka od LP jako snová reflexe minulého života

Po červencovém The One That You Love přichází nyní americká zpěvačka a skladatelka LP s dalším singlem. How Low Can You Go je sebevědomá, meditativní, přemýšlivá a zároveň smyslná píseň, která odráží mix pocitů vycházejících z nočních dobrodružství, sebepoznání a vrcholů i hlubin lásky.
22. 11. 2020|

Klip týdne: Dvě slunce Anety Langerové

Hned dva nové videoklipy představila během měsíce Aneta Langerová. Po Bílém dni nyní přichází i Dvě slunce, titulní skladba chystaného alba. To vyjde symbolicky na zpěvaččiny narozeniny – 26. listopadu.
15. 11. 2020|

Klip týdne: Není čas zavírat oči. Boje Arménů nenechaly chladnými System Of A Down

To, čemu většina fanoušků už ani nevěřila, se stalo skutečností. Po dlouhých letech se s novou hudbou přihlásili američtí velikáni System Of A Down. Dvojice skladeb Protect The Land a Genocidal Humanoidz reflektuje aktuální situaci v Náhorním Karabachu, přičemž k prvně jmenované vznikl i všeříkající videoklip.
8. 11. 2020|

Klip týdne: Lenka Nová přináší Z cest křehkou náplast na dnešní dny

I přes velmi těžké podmínky, které doléhají také na celý kulturní svět, se Lenka Nová rozhodla věnovat albu Dopisy a s malým štábem vyrazila do české krajiny, kde společně natočili klip k písni Z cest. Celé provedení je ušito lehkou ženskou rukou.
1. 11. 2020|

Klip týdne: Architects hlásí definitivní vyrovnání se s minulostí a ohlašují nové album

Novinku v podobě skladby Animals představili tento týden britští Architects. Song je prvním novým materiálem této brightonské pětky od vydání alba Holy Hell v roce 2018.
25. 10. 2020|

Klip týdne: Svět není jen nějaká zatracená virtuální realita. Procitněte, vzkazuje Pork Soda

Nový klip ke skladbě Procitnout představila tento týden jihočeská Pork Soda. Kapela v něm upozorňuje na skrytá nebezpečí, jež představují moderní technologie a jejich nadměrné využívání.
18. 10. 2020|

Klip týdne: Místo zrušené premiéry se lze po boku Karla Gotta vydat za štěstím

Příští týden měl jít do kin celovečerní dokumentární film Karel. Avšak vzhledem k celorepublikovým opatřením, která byla přijata v důsledku šíření koronaviru, se jeho premiéra odkládá na neurčito. Fanouškům Karla Gotta tak může zkrátit čekání nový videoklip ke skladbě Jdi za štěstím, sestříhaný z materiálů, jež se do výsledné podoby snímku nakonec nedostaly.
11. 10. 2020|

Klip týdne: Je to docela věda, když z vás má být děda! Tata Bojs jako Kraftwerk

Plískanice a často zamračená, šedivá obloha už jednoznačně zvěstují příchod podzimu. Ten letošní slibuje, že i přes všechny nešvary bude také náležitě barevný. Svým dílem k tomu přispějí i Tata Bojs, kteří na sklonku listopadu po dlouhých pěti letech vydají očekávané nové studiové album. Po červnovém singlu Zvony aktuálně kapela vypouští další vějičku Kraftwerk In Saint Tropez.
4. 10. 2020|

Klip týdne: Lindsey Stirling jako bohyně Artemis

Novinku v podobě skladby Til The Light Goes Out představila tento týden americká houslistka Lindsey Stirling. Píseň pochází z jejího zatím posledního alba Artemis, které vyšlo loni v září.
27. 9. 2020|

Klip týdne: Nic není zadarmo, hlásají noví Pendulum

Po hodně dlouhé době o sobě dali vědět australští Pendulum. Nový materiál v podobě skladeb Driver a Nothing For Free spatřil světlo světa po celých deseti letech. K druhé jmenované z dvojice vznikl i zčásti animovaný klip reflektující současnou světovou situaci.
20. 9. 2020|

Klip týdne: PoloVina Barbory Polákové

Po jarním „koronasinglu“ Filtr Tour přichází herečka a zpěvačka Barbora Poláková s novinkou v podobě singlu PoloVina. Ten je předzvěstí k filmu Bábovky v režii Rudolfa Havlíka, natočeného podle stejnojmenného bestselleru Radky Třeštíkové.
13. 9. 2020|

Klip týdne: Jak nakrmit Steva Buscemiho sušenkami? Recept mají Kill the Dandies!

První singl a také video k novému albu představili tento týden Kill the Dandies! Zatím nepojmenovanou desku předznamenává klip k písni Laura, ve kterém spolu se skupinou účinkuje i legendární herec Steve Buscemi, který si v klipu nejenom zahrál, ale spolu s La Petite Sonjou píseň také nazpíval. Novinka navazuje na song I May Even Dance, který vyšel letos na jaře i na výroční kompilaci magazínu Full Moon.
30. 8. 2020|

Klip týdne: Anna K. šíří pohodu. Alespoň Na malou chvíli

Po třech letech od vydání posledního alba Světla představila svou nejnovější skladbu jedna z tuzemských předních zpěvaček Anna K. Na malou chvíli momentálně okupuje étery českých rádií a pod taktovkou režiséra Martina Linharta k ní nyní vznikl i videoklip.
23. 8. 2020|

Klip týdne: Staronoví Motionless In White v Jiném životě

Zbrusu nové EP s názvem „Another Life / Eternally Yours: Movie Picture Collection“ připravila svým fanouškům tento týden americká parta Motionless In White. V úplně nové poloze na něm představila dva ze svých nejznámějších songů: Eternally Yours a Another Life.
16. 8. 2020|

Klip týdne: Je lidstvo odsouzeno k zániku? Gojira a její návrat na Planetu opic

S novinkou v podobě skladby Another World přišli tento týden francouzští progresivci Gojira. Nejen že jde o první originální materiál, jejž jedna z nejuznávanějších kapel současnosti vydala od posledního vyhlášeného alba Magma v roce 2016, ale skladbu navíc podpořila animovaným videoklipem ve stylu Planety opic.
9. 8. 2020|

Klip týdne: Marilyn Manson v chaosu

Titulní skladbu ze svého nového chystaného alba We Are Chaos představil tento týden kontroverzní americký rocker Marilyn Manson. Jedenácté studiové album má vyjít 11. září.
2. 8. 2020|