V Popradu byl nalezen pobodaný prokurátor, je mimo ohrožení života

Ve slovenském Popradu byl nalezen pobodaný náměstek okresní prokuratury Ján Škovránko. Podle informací médií je mimo ohrožení života. Premiér Peter Pellegrini požádal policii o co nejrychlejší prošetření případu. Podle vyjádření generální prokuratury nyní orgány činné v trestním řízení pracují s verzí, která nepotvrzuje cizí zavinění.

Škovránko byl s bodným zraněním v oblasti břišní dutiny nalezen doma, nyní je hospitalizován a mimo ohrožení života. Několik slovenských médií původně informovalo, že byl prokurátor zavražděn. 

Podle serveru tvnoviny.sk jsou v prokurátorově domě stále desítky policistů. „Vzhledem k citlivosti situace vyšetřovatel rozhodne, kdy podá k případu bližší informace,“ řekla krajská policejní mluvčí Jana Ligdayová. 

„Útok na orgány činné v trestním řízení je útokem na právní stát,“ uvedl v první reakci premiér Peter Pellegrini. „Jsem pobouřen i lidsky zhrozen z tohoto otřesného činu. Věřím, že policie udělá vše pro co nejrychlejší vyšetření tohoto absolutně nepřijatelného skutku.“