Při požáru v Mexiku zemřely dvě desítky lidí. Podle svědků na bar zaútočili ozbrojenci

Nejméně 23 lidí zemřelo po úterním požáru v baru na jihu Mexika. Dalších 13 vážně zraněných ošetřují v nemocnici. Oheň zachvátil podnik v přístavním městě Coatzacoalcos. Mexický deník Excélsior cituje svědky, podle nichž na bar nejprve zaútočila skupina ozbrojenců, která začala střílet a pak použila zápalné lahve.

Ozbrojenci zaútočili na klub Caballo Blanco krátce po desáté hodině večerní místního času (05:00 SELČ). O život při něm přišlo osm žen a 15 mužů. Požár pravděpodobně způsobily zápalné lahve, kterými byli útočníci vyzbrojeni. 

Úřad pro veřejnou bezpečnost v mexickém státě Veracruz incident odsoudil. Policie po možném pachateli na místě pátrá. Guvernér tohoto státu Cuitláhuac García zdůraznil, že kriminální gangy nebude tolerovat, a přislíbil potrestat každého viníka.

Mexické bezpečnostní síly u baru, kde zřejmě po žhářském útoku zemřely dvě desítky lidí
Zdroj: Angel Hernandez/Reuters

Oblast kolem města Coatzacoalcos je známá vysokou zločinností a vraždami. Před několika měsíci v nedalekém městě Minatitlán skupina ozbrojenců vtrhla na večírek, kde zabila více než deset lidí, včetně několika nezletilých.