Švýcar držel v Curychu dvě ženy jako rukojmí a poté je zastřelil. Jednou z obětí je Češka

Při pátečním incidentu v Curychu, kde 60letý Švýcar držel dvě ženy jako rukojmí a poté je i sebe zastřelil, zemřela 38letá Češka. S odvoláním na místní úřady o tom informoval švýcarský tisk. Druhou mrtvou ženou je 34letá Švýcarka.

Policie se o případu dozvěděla v pátek kolem 05:20 našeho času zřejmě od jedné z obětí. Když dorazila na místo, muž vyhrožoval, že rukojmí zabije, pokud se policisté nestáhnou.

Policie okolí domu na okraji Curychu, v němž muž ženy držel, vyklidila. Asi po třech hodinách muž vyjednavačům oznámil, že se během několika minut vzdá. Pak se ale ozvaly výstřely. Když policie vnikla do bytu, našla jeho i obě ženy s těžkými zraněními. Všichni na místě zemřeli.

Švýcarský server 20minuten informoval, že se pravděpodobně jednalo o zločin z vášně. Podle něj měl muž s mladší z obětí vztah, po jeho rozpadu žena odešla bydlet ke své známé z Česka, která údajně ve Švýcarsku pracovala jako pečovatelka. U ní v bytě se podle serveru 20minuten také čin stal. Policie se ale zatím k motivu činu nevyjádřila.