Jako Chuck Norris se sekačkou. Kanaďan zcela ignoroval blížící se tornádo

Snímek Kanaďana sekajícího trávník, k němuž se zezadu blíží hrozivé tornádo, se stal na sociálních sítích hitem. Theunis Wessels o živlu věděl, ale byl zcela v klidu, řekla BBC jeho manželka Cecilia.

Wesselsová v pátek spala, když ji probudila devítiletá dcera, jež měla obavy, že otec nepřestane sekat a neschová se před tornádem včas. „Byla strašně rozrušená. Říkala: Mami, co budeme dělat?“ vzpomíná Cecilia.

Vyšla ven zkontrolovat svého chotě, který jí ale řekl, že je vše „v pořádku“ a nijak se hrůznou podívanou nevzrušoval.

Tornádo se pohybovalo asi dva kilometry od domu Wesselsových v Three Hills v kanadské Albertě, tedy mnohem dál, než se jeví na fotografii. Bouře byla navíc rychle pryč, sdělila Wesselsová.

V oblasti nebyl nikdo zraněn, došlo jen k drobným poškozením majetku. Úřady prý vydaly varování až poté, co fotografii zveřejnila.

Svůj snímek poslala matce žijící v Jihoafrické republice, kterou to znepokojilo. Velmi brzy se fotografie začala šířit po sociálních sítích. „To je šílený obrázek. Lol, jsem rád, že se tornádo nedostalo k vašemu domu,“ napsal jeden z uživatelů.

Jiný jej přirovnával k Chucku Norrisovi se sekačkou v souvislosti s šířícími se vtipy na adresu dřívějšího hrdiny akčních filmů. Během dvou dnů sdílelo snímek 3500 lidí a Wesselsová dostala stovky žádostí o přátelství.